Skip to main content

Ολοκληρώθηκε μετά από δυόμιση ώρες το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν

Η Συρία, η Ουκρανία, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και η ασφάλεια του κυβερνοχώρου κυριάρχησαν στις συνομιλίες Πούτιν-Τραμπ.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου της G20. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατάσταση στην Ουκρανία και τη Συρία, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του κυβερνοχώρου κυριάρχησαν στην πρώτη συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο.

«Είχα μια πολύ μακρά συνομιλία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, υπήρχαν πολλά ζητήματα, όπως η Ουκρανία, η Συρία, άλλα προβλήματα, άλλα διμερή θέματα», είπε ο Πούτιν ενώ ξεκινούσε η επόμενη συνάντησή του, με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

«Επιστρέψαμε επίσης και πάλι στα θέματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.