Skip to main content

Περιορίστηκε η φωτιά μετά την ολονύχτια μάχη στα Καλύβια της Αττικής

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής προς το παρόν έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για τις κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή.

Με εναέρια μέσα ενισχύθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις μετά την ολονύχτια μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας στα Καλύβια Θορικού Αττικής.

Η κυκλοφορία στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς, έχει πλέον αποκατασταθεί.

Το πύρινο μέτωπα κατευθύνεται προς ακατοίκητη περιοχή ανάμεσα στο Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής το σημαντικότερο είναι ότι προς το παρόν έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για τις κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Συνολικά για την κατάσβεσή της επιχείρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, 80 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την περιφέρεια και 2 μηχανήματα ενώ μέχρι το τελευταίο φως από αέρος έκαναν ρίψεις 6 Ε/Π.

Η φωτιά ξέσπασε στις 16:25 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στη διασταύρωση των οδών Τενέδου και Ιόλης και επεκτάθηκε λόγω των ανέμων -εντάσεως τουλάχιστον 5 μποφόρ, με ριπές που φτάνουν ακόμα και τα 7 μποφόρ- προς τη λεωφόρο Αναβύσσου, από όπου πέρασε με κατεύθυνση προς το Λαγονήσι.