Skip to main content

ΟΛΘ: Στα 220 εκατ. ευρώ οι υποχρεωτικές επενδύσεις για τον αγοραστή

Αναρτήθηκε το κείμενο της σύμβασης παραχώρησης στο virtual data room. Στο τέλος Σεπτεμβρίου Οι δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στο ποσό των 220 εκατομμυρίων ευρώ ορίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποχρεωτικές επενδύσεις για τον ιδιώτη που θα αγοράσει το μετοχικό πακέτο του ελληνικού δημοσίου στην ΟΛΘ Α.Ε.

Το ποσό αυτό αναγράφεται στο κείμενο της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΘ Α.Ε. που σήμερα αναρτήθηκε στο virtual data room (VDR) και η οποία αφορά τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης.

Μετά την ανάρτηση στο vdr, οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στο data room και σε δεύτερο χρόνο να υποβάλλουν τα σχόλια τους. Με βάση τις διαδικασίες οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου και όχι νωρίτερα, στο τέλος Αυγούστου, όπως είχε λεχθεί.

Σημειώνεται ότι η Voria.gr έχει ήδη γράψει ότι το ποσό των δεσμευτικών επενδύσεων θα είναι σημαντικά χαμηλότερο των 309 εκατ. ευρώ που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του ΟΛΘ.

Σήμερα και αύριο στο Θεσσαλονίκη βρίσκονται στελέχη του υποψηφίου αγοραστή APM Terminals, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα έρθουν για ενημέρωση στελέχη του γερμανικού fund Deutsche Invest Equity Partners GmbH. Ήδη τον ΟΛΘ επισκέφθηκαν η ICTS από τις Φιλιππίνες και η ιαπωνική Mitsui.