Skip to main content

Υπό κλοιό διαδηλωτών η ΓΣ του ΟΛΘ:Στις 15 Φεβρουαρίου η εκλογή νέου ΔΣ

Πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΟΛΘ Α.Ε., στην Αθήνα. Συγκέντρωση των εργαζομένων που αντιδρούν στην πώληση του 67%.

Υπό τον κλοιό εκπροσώπων της ΟΜΥΛΕ και εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση της ΟΛΘ Α.Ε. στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, με τους μετόχους να εγκρίνουν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης πλην ενός που αφορά την εκλογή μελών διοικητικού συμβουλίου. Τα μέλη του νέου, μεταβατικού δ.σ. της εταιρείας, θα εκλεγούν στην συνέλευση μετόχων που θα πραγματοποιηθεί, στις 15 Φεβρουαρίου, πάλι στο κτίριο του ΧΑ, στην Αθήνα.

Η εκλογή μελών διοικητικού συμβουλίου δεν ήταν δυνατή καθώς οι τροποποιήσεις του καταστατικού που προτάθηκαν και εγκρίθηκαν, θα πρέπει προηγουμένως να εγκριθούν από το ΓΕΜΗ και να δημοσιευτούν σε αυτό. Τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν τροποποιήσεις του εταιρικού καταστατικού. 

Η σημερινή διαδικασία, που δεν έγινε στην έδρα της εταιρείας αλλά του βασικού μετόχου(ΤΑΙΠΕΔ), συνοδεύτηκε από τις αντιδράσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας, που από την αρχή έχει πάρει θέση και κινητοποιηθεί κατά της πώλησης του 67% του ελληνικού δημοσίου, σε ιδιώτες. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ είχαν κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία ενώ με στάσεις εργασίας – μεταξύ 11 πμ και 3 μμ- συμμετέχουν στην κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Πειραιά, Ηρακλείου, Βόλου, Πάτρας, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Χαλκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της ΟΜΥΛΕ και εργαζόμενοι στον ΟΛΘ, που διαδήλωναν από το πρωί έξω από το κτήριο του Χρηματιστηρίου, θέλησαν να μπούνε στην αίθουσα της συνέλευσης αλλά δεν τους επιτράπηκε.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο που θα εκλεγεί στην γενική συνέλευση της 15ης Φεβρουαρίου θα είναι μεταβατικό, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού και να αναλάβει τη διοίκηση του ΟΛΘ η Κοινοπραξία των DIEP- Terminal Link- Belterra, κάτι που αναμένεται να γίνει το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαρτίου.