Skip to main content

ΟΛΘ: Μέσα στις επόμενες μέρες υπογράφεται η σύμβαση παραχώρησης

Πιθανώς από εβδομάδα η κατάθεση στη Βουλή, της σύμβασης και η κύρωσή της. Κοντά στην ολοκλήρωση της πώλησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Ένα βήμα πλησιέστερα στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του 67% της ΟΛΘ ΑΕ, έρχεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς το ΔΣ της εταιρείας εξουσιοδότησε τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτριο Μακρή να υπογράψει την τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης.

Η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ ΑΕ και ελληνικού δημοσίου, αφού τροποποιήθηκε εν όψει πώλησης, αναμένεται ότι θα υπογραφεί εντός της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Η διοίκηση του ΟΛΘ αναμένει από τα υπουργεία που υπογράφουν την σύμβαση (Ναυτιλίας και Οικονομικών), εκπροσωπώντας το δημόσιο να ορίσουν ημέρα και ώρα.

Το επόμενο βήμα από πλευράς διαδικασιών θα είναι η κατάθεση της σύμβασης, μαζί με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα στη Βουλή, προς κύρωση. Πληροφορίες της Voria.gr τοποθετούν χρονικά την κατάθεση στη Βουλή αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στο Μακεδονία Παλλάς, τα δύο μέλη που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους καταψήφισαν την εισήγηση, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση του ΟΛΘ έχει σε προηγούμενο χρόνο εγκρίνει άλλη σύμβαση και όχι την τροποποιημένη που επεξεργάσθηκε το ΤΑΙΠΕΔ και η οποία προβλέπει μικρότερες επενδύσεις στο λιμάνι.

Επίσης, καυτηρίασαν το γεγονόες ότι δεν επιτράπηκε στη γγ της ΟΜΥΛΕ Φανή Γουργουρή, να καταθέσει ανακοίνωση στη συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι οι συνδικαλιστές θεωρούν απαράδεκτη την επιλογή οι συνελεύσεις των μετόχων και οι συνεδριάσεις του ΔΣ να γίνονται εκτός των γραφείων της εταιρείας.

Πάντως, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ κλήθηκαν οι συνδικαλιστές να κάνουν την τοποθέτησή τους, αλλά είχαν αποχωρήσει.

Κείμενο υπέρ της εισόδου του ΟΛΘ σε μία νέα εποχή, με διαφάνεια και αναπτυξιακές προοπτικές, κατέθεσε το μέλος του ΔΣ κ. Καρδαράς.