Skip to main content

Ουρές χιλιομέτρων και ταλαιπωρία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (video)

Ατελείωτες ουρές σχηματίζουν τα φορτηγά για να περάσουν την Πύλη 16 του ΟΛΘ. Πού οφείλεται το πρόβλημα, εκνευρισμός στους μεταφορείς.

Ημέρα ταλαιπωρίας είναι και η σημερινή για τις μεταφορικές εταιρείες, τους οδηγούς και τις επιχειρήσεις που θέλουν να στείλουν εμπορεύματα μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, καθώς από το πρωί υπάρχει καθυστέρηση ωρών στην εκφόρτωση των containers. Aπό τις 8 το πρωί έως και αυτή την ώρα, τα φορτηγά που θέλουν να περάσουν από την Πύλη 16 του ΟΛΘ για να ξεφορτώσουν στην πλατεία του ΣΕΜΠΟ, αναγκάζονται να περιμένουν ως και τρεις ώρες για να πάρουν σειρά, όταν συνήθως τα containers ξεφορτώνονται από ένα φορτηγό, σε περίπου μισή ώρα. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των μεταφορέων, το πρόβλημα παρατηρείται εδώ και δύο-τρεις μήνες, αλλά σήμερα οι καθυστερήσεις και η ταλαιπωρία χτύπησαν κόκκινο.

Η αιτία για αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση βρίσκεται στο μικρό αριθμό των straddle carriers, των μηχανημάτων εδάφους που διαχειρίζονται τα containers. Σήμερα, Τετάρτη, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, δουλεύουν μόνο τέσσερα straddle carriers από τα επτά που συνήθως λειτουργούν (στα χαρτιά υπάρχουν 18 carriers).

Η Voria.gr απευθύνθηκε στη διοίκηση του ΟΛΘ για τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από το πρωί, αλλά δεν έλαβε κάποια εξήγηση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και οφείλεται στη λειτουργία λίγων carriers. 

H μεγάλη καθυστέρηση, έχει προξενήσει εκνευρισμό στους μεταφορείς αλλά και τις εξαγωγικές εταιρείες, καθώς τα φορτηγά από το πρωί σχηματίζουν μακριές ουρές στην αναμονή, μέχρι να μπορέσουν να περάσουν από την Πύλη 16 με προορισμό το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων. Το πρόβλημα βεβαίως θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αν προστίθεντο και τα εγχώρια προς εξαγωγή εμπορεύματα.