Skip to main content

Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Αστέρα Τρίπολης για την ενδέκατη αγωνιστική της Superleague, καθώς το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων. Οι Αρκάδες πρ
Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Αστέρα Τρίπολης για την ενδέκατη αγωνιστική της Superleague, καθώς το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Οι Αρκάδες ευτύχησαν να προηγηθούν στο 32’ με τον Ορόθκο, ενώ παρά την πίεση και τις χαμένες ευκαιρίες του Βόλου, κράτησαν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν (φαινομενικά) πιο εύκολα για τον Αστέρα, αφού στο 47’ ο Γιακούποβιτς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Ωστόσο, ο Βόλος με δέκα έπαιξε καλύτερα, ισοφάρισε στο 53’ με τον Μαρτίν, ενώ στα τελευταία λεπτά πίεσε ακόμα και για το γκολ της νίκης. Με την ισοπαλία αυτή ο Ολυμπιακός έφτασε τους 15 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας τους 14.

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στο γήπεδο και στα πρώτα δέκα λεπτά είχαμε κάποιες καλές φάσεις και για τις δύο ομάδες. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος, η μπάλα πήγαινε συνεχώς από τη μία περιοχή στην άλλη, ενώ οι αμυντικοί είχαν πολλή δουλειά. Μετά το πέρας όμως του πρώτου δεκαλέπτου ακολούθησε μία… ηρεμία, καθώς η επόμενη καλή φάση σημειώθηκε στο 25’, όταν ο Ούμπιντες προσπάθησε με ένα πολύ ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή να «κρεμάσει» τον Ντεγκρά, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Ο Βόλος είχε την κυκλοφορία της μπάλας και πίεζε για το γκολ, όμως αυτός που βρήκε πρώτος δίχτυα ήταν ο Αστέρας.

Στο 32’ ο Αράς εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, ο Ρόκας έκανε πολύ ωραία το κοντρόλ μέσα κοντά στο τέρμα με τακουνάκι, όμως λανθασμένα έστρωσε στον Ορόθκο, ο οποίος σε κενή εστία ουσιαστικά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Το γκολ αυτό… ξύπνησε τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά ήλεγχαν πλήρως τον ρυθμού του αγώνα και είχαν μάλιστα και μερικές πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 37’, ύστερα από γύρισμα του Μπρέσκα με ψαλιδάκι, ο Μόνχε κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ντεγκρά αποκρούει, ενώ στο 44’ οι Σολάκης και Αλβάρες δεν μπόρεσε να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά με προβολή. Το ημίχρονο πάντως ολοκληρώθηκε με άλλη μία σπουδαία ευκαιρία των γηπεδούχων, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιντες, ο Ντεγκρά πετάχτηκε και έδιωξε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα, λίγο πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό Βόλου με τον χειρότερο τρόπο, καθώς μόλις στο 46’ οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Γιακούποβιτς αντέδρασε ανόητα, βγήκε και μπλόκαρε τη μπάλα εκτός περιοχής προ του Ροτζέριο και ο διαιτητής Σπάθας του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Οι Βολιώτες όμως ακόμα και με δέκα παίκτες δεν κλείστηκαν και κατάφεραν στο 53’ να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Καπετάνος άνοιξε πολύ ωραία δεξιά στον Μόνχε που έφευγε στην αντεπίθεση, αυτός έκανε αμέσως τη σέντρα και ο Μάρτιν με καρφωτή κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Αστέρας πάντως είχε τη μοναδική ευκαιρία να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Κρις έκανε τη σέντρα για τον Μπαστία, αυτός έκανε το σουτ από πολύ κοντά, όμως ο Ρόκα απέκρουσε θεαματικά.

Στην τελευταία μισή ώρα του αγώνα, ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας παίζοντας και με παίκτη παραπάνω, ωστόσο με εξαίρεση κάποια «χλιαρά» σουτ, δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά τον Ρόκα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Βόλου έψαξε το γκολ στην αντεπίθεση και στο φινάλε έχασε και κάποιες καλές ευκαιρίες, όμως ο Ντεγκρά κράτησε το 1-1. Το παιχνίδι πάντως ολοκληρώθηκε με μία σπουδαία ευκαιρία για τον Αστέρα, καθώς ο Ρόκα έδιωξε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Πιπίνη στο 92’.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ντολεζάι, Τομάς, Ζαραδούκας, Ούμπιντες, Αλβάρες, Ρόκας (46΄ Καπετάνος), Μόνχε, Μπρέσκα (46΄ Μαρτίν), Σολάκης (49΄ Ρόκα).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Αργυρόπουλος (59΄ Ρομπέρτο), Ορόθκο, Πούλιδο, Πιπίνης, Καρέρα, Λαδάκης (66΄ Ρίος), Μπαστία, Αράς (76΄ Ουντότζι), Μάρτινς, Κρις.