Skip to main content

Ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού απέκτησε η ΝΔ Θεσσαλονίκης

Στόχος της Διοικούσας Επιτροπής η παραγωγή πολιτικής στην πόλη. Ποιοι απαρτίζουν το «γαλάζιο» think tank στην πόλη και τι θα κάνουν.

Ομάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού, προκειμένου να είναι έτοιμη να επικοινωνήσει σε επίπεδο Θεσσαλονίκης και να προβάλει τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ, όταν αυτός οριστικοποιηθεί, συνέστησε η Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Με πρωτοβουλία της προέδρου, Βίκυς Ευταξά, και με συντονιστή τον υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, Θανάση Βρίτκα, το «think tank» της ΝΔ Θεσσαλονίκης συγκροτήθηκε και θεσμοθετήθηκε ως επίσημο όργανο της Διοικούσας Επιτροπής με τον τίτλο της Ομάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Η πρώτη διερευνητική συνάντηση έγινε την προηγούμενη Δευτέρα στα γραφεία του κόμματος στη Μιχαήλ Καλού 6. Την ομάδα αποτελούν ο καθηγητής νομικής για το διεθνές δημόσιο δίκαιο, Παναγιώτης Γκλαβίνης, ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης και κοινωνιολογίας, Σωτήρης Σέρμπος, ο πρώην βουλευτής και πρώην δήμαρχος, κτηνίατρος και πρώην αναπληρωτής γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Γαλαμάτης, ο επιχειρηματίας, Αντώνης Βακάλης, η ιστορικός και πρώην συνεργάτιδα του Κώστα Γκιουλέκα, Ντίνα Καρακώστα, ο πολιτικός επιστήμονας διεθνολόγος, Σάμι Γαράιμπε, ο αρχαιολόγος, Δημήτρης Παππάς και ο ιδιωτικός υπάλληλος, Βαγγέλης Αντωνιάδης.

Η Ομάδα σχεδιάζεται να συνεδριάζει τακτικά, δυο φορές (ημέρα Δευτέρα) κάθε μήνα κατ' ελάχιστο.

Αντικείμενό της είναι να εισάγει προτάσεις και να κάνει αναλύσεις, με ένα ρόλο πολιτικο-ιδεολογικό, όπως ανέφερε στη Voria.gr ο κ. Βρίτκας. Στην ουσία θα επιχειρήσει να διαχύσει το μήνυμα (κάθε μήνυμα) της κεντρικής πολιτικής της ΝΔ στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, αλλά και να δώσει κατευθυντήριες γραμμές σε τοπικά ζητήματα.

«Θέλουμε να κωδικοποιούμε τα μηνύματα και να τα επικοινωνούμε στην πόλη. Επίσης να βρίσκουμε τρόπους ώστε να προωθούμε τα κεντρικά πολιτικά μηνύματα, όπως και να επιλέγουμε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της πολιτικής για τον κόσμο της περιοχής. Ας πούμε οι προγραμματικές θέσεις για το ασφαλιστικό, μπορούν να επικοινωνηθούν στη Θεσσαλονίκη με ξεχωριστό τρόπο, ώστε να φτάσουν και στον τελευταίο πολίτη και να γίνουν αντιληπτές οι θέσεις της ΝΔ. Σε μια σειρά ζητημάτων για παράδειγμα, όπως η ανεργία, η ανάπτυξη, αλλά και σε πιο τοπικού χαρακτήρα θέματα θα δίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές, ώστε ο λόγος του κόμματος να φτάνει με εύληπτο τρόπο στους πολίτες και έτσι να διαδίδεται το μήνυμα στο ευρύτερο δυνατό ακροατήριο. Είναι μια ομάδα παραγωγής πολιτικής στην πόλη», είπε ο κ. Βρίτκας.

Το όργανο θα μπορεί να κάνει αναλύσεις δημοσκοπήσεων σε τοπικό επίπεδο, να πραγματοποιεί εισηγήσεις στα κεντρικά για θέματα της περιοχής, να αξιολογεί την πορεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη κτλ.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε επίπεδο θέσεων και «συγκρούσεις» με τους άλλους «γαλάζιους» πόλους στο νομό, ο κ. Βρίτκας επισήμανε ότι η ομάδα δεν πρόκειται να υποκαταστήσει τομεάρχες, τομείς ή για παράδειγμα τον αντιπολιτευτικό λόγο της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, ούτε θα διαμορφώσει θέσεις για το ζήτημα του ΟΑΣΘ για παράδειγμα, αλλά έχει έναν πιο πολιτικό χαρακτήρα.