Skip to main content

Ουρές στα Μάλγαρα - Με καθυστέρηση η επιστροφή των εκδρομέων

Δυσκολία στην επιστροφή τους αντιμετωπίζουν χιλιάδες Θεσσαλονίκης λόγω της κίνησης στα διόδια Μαλγάρων - Πάνω από 57.000 αυτοκίνητα έως τις 18:30.

Με δυσκολία εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων που έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουν τις ημέρες του Πάσχα, με περισσότερα από 57.000 οχήματα να παιρνούν τα διόδια έως τις 18:30.

Στα διόδια των Μαλγάρων, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, η κίνηση είναι αυξημένη ενώ δημιουργούνται προβλήματα στην επιστροφή των εκδρομέων που έχουν ξεκινήσει για να επιστρέψουν στην πόλη. Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα διόδια των Μαλγάρων άνοιξαν ήδη πάνω από δέκα φορές οι μπάρες και από τις δύο κατευθύνσεις -για μερικά λεπτά-, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, ενώ σύμφωνα με τον προϊστάμενο της βάρδιας στον σταθμό «μέχρι το βράδυ θα ανοίξουν τουλάχιστον άλλες δέκα φορές». Απο τις 7 το απόγευμα λειτουργούν στα διόδια των Μαλγάρων οκτώ ταμεία προς τη Θεσσαλονίκη και τρία προς Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι χθες πέρασαν τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη 14.157 οχήματα και περίπου 12.500 προς Αθήνα.

Αυξημένη καταγράφεται η κίνηση των οχημάτων και στα οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται καθυστερήσεις, ή να εντοπίζονται άλλου είδους προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, τα αυτοκίνητα που εισήλθαν από τα οδικά δίκτυα έως τις 18:30 είναι:


- Νέα Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Αθηνών: 19.722
- Εγνατία Οδός: 11.800
- Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών: 7.900
- Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Σερρών: 5.900
- Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Καβάλας:5.000
- Παλαιά Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Αθηνών: 4.000
- Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου: 3.000