Skip to main content

Ομιλία για τον ρόλο της Κίνας στα Βαλκάνια από ΕΒΕΘ - Δίκτυο Ναυαρίνο

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1 Μαρτίου, τις 6.30 το απόγευµα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εµπορικού και Βιοµηχανικού Επιµελητηρίου.

Tην Τετάρτη, 1 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία με θέμα «Ο Νέος Δρόµος του Μεταξιού και η Κίνα στα Βαλκάνια: Ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ελλάδα» από τον επικεφαλής του Τµήµατος Ασιατικών Σπουδών του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονοµικών Σχέσεων, Πλάµεν Τόντσεφ,

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Εµπορικό και Βιοµηχανικό Επιµελητήριο Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο Ναυαρίνο, µια Πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηµατιών Βορείου Ελλάδος.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 6.30 το απόγευµα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιµισκή 29, 2ος όροφος), στη Θεσσαλονίκη. 

Στην οµιλία του, ο κ. Τόντσεφ θα αναλύσει τους στρατηγικούς στόχους της Κίνας κατά τον σχεδιασµό και την προώθηση του Νέου Δρόµου του Μεταξιού, θα παρουσιάσει τα κυριότερα έργα υποδοµής και τους διαδρόµους µεταφορών, υπό κατασκευή, στη Βαλκανική και θα αναφερθεί στις αναπτυξιακές προοπτικές που διανοίγονται για τα βαλκανικά κράτη, καθώς και στις γενικότερες προεκτάσεις των εν λόγω εξελίξεων, σε σχέση µε τη θέση της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της οµιλίας, που θα πραγµατοποιηθεί στα ελληνικά, θα ακολουθήσει συζήτηση µε το ακροατήριο. 

Η συµµετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Ποιος είναι ο Πλάµεν Τόντσεφ

Ο κ. Πλάµεν Τόντσεφ είναι αναλυτής διεθνών σχέσεων, µε ιδιαίτερη εξειδίκευση στην Ασία. Από το 1997 είναι επικεφαλής του Τµήµατος Ασιατικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονοµικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ). Έχει εργαστεί σε διεθνείς οργανισµούς, όπως είναι η ΕΕ και ΟΗΕ, σε µια σειρά από κρίσιµα ζητήµατα της εποχής µας. Επίσης, είναι εξωτερικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέµατα διακυβέρνησης και οικονοµικής ανάπτυξης στην Ασία. Ο κ. Τόντσεφ έχει δηµοσιεύσει βιβλία και επιστηµονικά άρθρα, ενώ έχει δώσει και πολλές διαλέξεις σε ευρωπαϊκά και ασιατικά πανεπιστήµια και ερευνητικά ινστιτούτα. Τα τελευταία χρόνια καλύπτει την άνοδο της Κίνας στο διεθνές οικονοµικό και πολιτικό στερέωµα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δίκτυο Ναυαρίνο | Τ. 2310 260322

Τµήµα Δηµοσίων Σχέσεων, Τύπου & Εκδόσεων του ΕΒΕΘ |  Τ. 2310 370132