Skip to main content

Αντιδράσεις για δηλώσεις Κατσίκη στη Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης

Τοποθέτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη κατά τη συζήτηση ενισχυτικής τροπολογίας του συμφώνου συμβίωσης.

Αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση ενισχυτικής τροπολογίας του συμφώνου συμβίωσης σε ενσωμάτωσης κοινοτικής οδηγίας, το ερώτημα του κ.Κατσίκη αν μπορεί ένας γκέι ή ένας τρανσέξουαλ να είναι μπέιμπι-σίτερ ή δάσκαλος, προκάλεσε επεισόδιο με τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριο Γεωργιάδη. Ο τελευταίος απάντησε θετικά στο ερώτημα και εμμέσως ο Κ. Κατσίκης του αμφισβήτησε το IQ του.

«Οι ευρύνοες συντάκτες του νομοσχεδίου μπορούν να φανταστούν τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού αν η δασκάλα της πρώτης δημοτικού, με προστατευμένο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής της, προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη σχολική χρονιά εμφανιστεί ενώπιόν τους ως δάσκαλος; Έχει το δικαίωμα να το κάνει; Το έχει. Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Δεν ξέρω, ρωτάω. Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι-σιτερ; Δεν ξέρω, ρωτάω», είπε ο Κ. Κατσίκης και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μάριος Γεωργιάδης: Γιατί να μην είναι;

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Ορίστε; Ποιος το λέει;

Μάριος Γεωργιάδης: Εγώ.

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Λέτε γιατί να μην είναι.

Κύριε Γεωργιάδη, όταν θα έρθετε να μιλήσετε, θα σας ανταποδώσω αυτό που μου κάνατε, όταν μιλούσατε για εργασιακό μεσαίωνα, θα σας περιμένω να τοποθετηθείτε και να αποδείξετε εσείς, ο ίδιος, γιατί πρέπει να είναι παιδαγωγός και μπέιμπι-σιτερ αυτοί που ανέφερα.

Μάριος Γεωργιάδης: Μιλάτε για δικαιώματα. Τι είναι αυτά που λέτε;

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Κύριοι συνάδελφοι, λέτε γιατί να μην είναι. Θα το πείτε εσείς, κύριοι συνάδελφοι, γιατί πρέπει να είναι.

Μάριος Γεωργιάδης: Γιατί να μην είναι;

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Λοιπόν, το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί να μην είναι, με κάνει να σας γνωρίζω καλύτερα και να πιστεύω και να εκτιμώ σε μια κλίμακα αξιοσύνης και το δικό σας IQ.

Κύριοι συνάδελφοι, οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές.

Μάριος Γεωργιάδης: Παρακαλώ να ανακαλέσετε. Να ανακαλέσετε, όσον αφορά το IQ.

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Έχω δικαίωμα να κάνω εκτιμήσεις, κύριε. Δεν σας έβρισα. Έχω δικαίωμα να κάνω εκτιμήσεις.

Προεδρεύων (Γιώργος Βαρεμένος): Παρακαλώ!

Κύριε Κατσίκη, τώρα η αναφορά στο IQ…

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου, με διακόπτει συνεχώς και ζητάει εξηγήσεις.!

Μάριος Γεωργιάδης: Δεν σας έχω διακόψει ποτέ.

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Ναι, τώρα, γιατί το κάνετε;

Μάριος Γεωργιάδης: Είναι η πρώτη φορά.

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Ωραία, πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Και υπάρχει και η πρώτη φορά σε απάντηση, κύριε Γεωργιάδη Μάριε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, …

Μάριος Γεωργιάδης: Παρακαλώ να ανακαλέσετε, όσον αφορά το IQ.

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Δεν ανακαλώ τίποτα. Ελάτε εδώ να τα πείτε.

Σε κάθε περίπτωση με τη παράθεση αυτών των παραδειγμάτων ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επιχείρησε να παραθέσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του δεν θα ψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση, η οποία όμως συγκεντρώνει ούτως ή άλλως διακομματική συναίνεση.