Skip to main content

Ομπάμα: Θα συνεργαστούμε με την Άγκυρα κατά της τρομοκρατίας

Στον αγώνα καταπολέμησης της τρομοκρατίας δεσμεύτηκε να συνδράμει την Τουρκία ο Μπάρακ Ομπάμα, μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Στον αγώνα καταπολέμησης της τρομοκρατίας δεσμεύτηκε να συνδράμει την Τουρκία ο Μπάρακ Ομπάμα, μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

«Ακόμη ενημερωνόμαστε για όλα τα γεγονότα, γνωρίζουμε όμως ότι πρόκειται για τον ευρύτερο κοινό αγώνα μας εναντίον των τρομοκρατικών δικτύων», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Οτάβα, πλαισιωμένος από τους ηγέτες του Μεξικού και του Καναδά.

Στην ομιλία του ο Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε και στη Βενεζουέλα, προτρέποντάς την να σεβαστεί τη δημοκρατική διαδικασία και να προασπίσει το κράτος δικαίου, μεταξύ άλλων προχωρώντας στην απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων, εν μέσω των συνεχιζόμενων προσπαθειών της αντιπολίτευσης στη λατινοαμερικάνικη χώρα με στόχο την απομάκρυνση του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

«Δοθείσης της πολύ σοβαρής κατάστασης στη Βενεζουέλα και των επιδεινούμενων συνθηκών για τον λαό της Βενεζουέλας, καλούμε από κοινού την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να εμπλακούν σε έναν ουσιαστικό διάλογο και καλούμε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να σεβαστεί το κράτος του δικαίου και την εξουσία της εθνοσυνέλευσης», είπε και πρόσθεσε:

«Οι πολιτικοί κρατούμενοι πρέπει να απελευθερωθούν, η δημοκρατική διαδικασία πρέπει να γίνει σεβαστή, και αυτό συμπεριλαμβάνει τις θεμιτές προσπάθειες να διεξαχθεί ένα ανακλητικό δημοψήφισμα όπως προβλέπει ο νόμος στη Βενεζουέλα».