Skip to main content

Ομπάμα: Βάρβαρη η κατάργηση του προγράμματος DACA για τη μετανάστευση

Αυτή η ενέργεια είναι ενάντια στο πνεύμα μας, ενάντια στην κοινή λογική, αναφέρει ο πρωήν πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Βάρβαρη χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να καταργήσει το πρόγραμμα DACA για την προστασία από την απέλαση μεταναστών, οι οποίοι είχαν εισέλθει στη χώρα δίχως νόμιμα έγγραφα όταν ήταν ακόμη ανήλικοι.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι ο διωγμός αυτών των ανθρώπων «δεν θα μειώσει τους δείκτες ανεργίας, δεν θα ελαφρύνει τους φόρους κανενός, ούτε θα αυξήσει τους μισθούς»

Όπως αναφέρει, «αυτή η ενέργεια είναι ενάντια στο πνεύμα μας, ενάντια στην κοινή λογική», ενώ προσθέτει ότι «στην ουσία, το ζήτημα αφορά την στοιχειώδη αξιοπρέπεια».

«Αυτοί είναι νέοι άνθρωποι που μεγάλωσαν στην Αμερική, παιδιά που σπούδασαν στα σχολεία, νέοι ενήλικες που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους ζωή, πατριώτες που έχουν δεσμευτεί να σεβαστούν την σημαία μας», πρόσθεσε.

«Αυτό που μας κάνει Αμερικάνους δεν έχει να κάνει με το πώς μοιάζουμε, από που προέρχονται τα ονόματά ή του με ποιον τρόπο προσευχόμαστε», τονίζει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα DACA είχε εισαχθεί το 2012 από τον τότε πρόεδρο Ομπάμα και προστάτευε από την απέλαση περίπου 800.000 νέους που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν ακόμη ανήλικοι.