Skip to main content

ΟΠΑΠ: «Επιχειρηματική Ανάπτυξη» με τις 20 αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις

Η παρουσίαση του προγράμματος και των εταιρειών πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τις 20 αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν και συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, όντας πιστός στη στρατηγική του να δημιουργεί αξία για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία και με το όρμα να δώσει νέα πνοή στην ελληνική αγορά και κατ’ επέκταση να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για την επιχειρηματικότητα. Η παρουσίαση του προγράμματος και των εταιρειών πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι 20 αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι: Alvion Pharmaceuticals, Anassa, Bläuel, Cream Team, Diving Status, Doctoranytime, Evrofarma, Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη, KANAKAS, Madame Shoushou, Nannuka, Nanophos, ΝΗΣΟΣ, Plex.Earth, Pockee, Provertia, Radiki, Τυροκομική εταιρεία Ρούσσας, Spotawheel και Τσιλιλής.

Πρόκειται για εταιρείες που εκπροσωπούν παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως το λιανικό εμπόριο, οι ναυτιλιακές υπηρεσίες, η επεξεργασία τροφίμων, η τεχνολογία, η φαρμακοβιομηχανία κλπ. Μέσω του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» θα λάβουν εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη υποστήριξη αλλά και πρόσβαση σε ένα δίκτυο περισσότερων από 70 υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, που θα τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ώστε με την εξέλιξή τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, δήλωσε σχετικά: «Διαχρονικά ο ΟΠΑΠ αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Προχωράμε σε σημαντικές επενδύσεις, υλοποιούμε πολλαπλά έργα και συμβάλλουμε στη δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας, μέσα από μια στρατηγική που παράγει αξία για την κοινωνία, την οικονομία και την εταιρεία μας. Το «στοίχημα» του ΟΠΑΠ είναι η ανάπτυξη – και εργαζόμαστε εντατικά για να το πετύχουμε. Για αυτό και η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη για εμάς, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», που έχει ως στόχο να ενισχύσει τις προοπτικές δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».   
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ως μια από τις ηγετικές εταιρείες της αγοράς και υπεύθυνος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας αναγνωρίζουμε πλήρως το θετικό αντίκτυπο που μπορούμε να έχουμε σε κοινωνικό επίπεδο από τη δραστηριότητά μας. Πρόκειται για τον θεμέλιο λίθο της στρατηγικής μας στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας, η οποία δημιουργεί σημαντικά οφέλη για πολλούς κοινωνικούς μας εταίρους σε όλη τη χώρα. Είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας, αλλά ταυτόχρονα, επιδιώκουμε να ανεβάζουμε τον πήχη όλο και ψηλότερα. Πιστοί, λοιπόν, στη στρατηγική μας κατεύθυνση να δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά – το μέλλον της Ελλάδας – στηρίζουμε έμπρακτα την απασχόληση και την ανάπτυξη, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, όπως το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», που παρουσιάσαμε σήμερα».  



Ο Chief Customer Officer του ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφσκι, ανέφερε: «Αποστολή του προγράμματος που υλοποιούμε σε συνεργασία με την Endeavor Greece είναι η ολοκληρωμένη υποστήριξη αναπτυσσόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλαδή τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ανταπόκριση της επιχειρηματικής κοινότητας στο κάλεσμα μας ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς περισσότερες από 500 επιχειρήσεις υπέβαλαν συμμετοχή. Η επιλογή των 20 εταιρειών βασίστηκε σε κριτήρια όπως η καινοτομία, το επιχειρηματικό μοντέλο, οι προοπτικές της επιχείρησης, καθώς και το όραμα του επιχειρηματία. Αυτή η δυναμική ομάδα θα έχει πολλαπλά οφέλη από το πρόγραμμα, που ξεκινούν από την καθοδήγηση σε βασικούς άξονες δράσης, όπως η στρατηγική, η οικονομική και λειτουργική διαχείριση και φτάνουν μέχρι και την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και σε διεθνείς αγορές».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece, Χάρης Μακρυνιώτης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον ΟΠΑΠ στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» καθώς πιστεύουμε ότι οι 20 επιλεγμένες δυναμικά αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στους κλάδους τους, να δημιουργήσουν αξία για τη χώρα. Είναι εταιρείες με σημαντικό πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο για την οικονομία και την κοινωνία, που μπορούν να δημιουργήσουν ένα αξιοσημείωτο αριθμό θέσεων εργασίας και να λειτουργήσουν ως πρότυπα και πηγή έμπνευσης για άλλους».

Ολοκληρωμένη υποστήριξη στις επιχειρήσεις
Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor,  αποκτούν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες, καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, το οποίο θα τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν, αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους και κατ’ επέκταση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, παρέχει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις:

⦁    Ολοκληρωμένη καθοδήγηση: Ένα δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς θα βοηθήσει τις εταιρείες να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της κάθε επιχείρησης θα επιλεγεί ο κατάλληλος μέντορας με τον οποίο θα συνεργαστεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
⦁    Εκπαιδευτικά σεμινάρια: Κάθε επιχείρηση θα λάβει καθοδήγηση σε βασικούς άξονες δράσης της, όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία, μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών εργαστηρίων και συναντήσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα οργανωθούν οκτώ εκπαιδευτικά σεμινάρια που καλύπτουν βασικούς τομείς λειτουργίας μιας επιχείρησης.
⦁    Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία: Οι επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο επενδυτών και, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν πιθανές επιλογές χρηματοδότησης και δανεισμού με τη βοήθεια των στελεχών της τράπεζας.
⦁    Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές: Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για διεθνή επέκταση θα ενημερωθούν για τις αγορές που τους ενδιαφέρουν προκειμένου να σχεδιάσουν ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο για την περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητάς τους.
⦁    Δράσεις δικτύωσης: Οι επιχειρήσεις θα έχουν πολυάριθμες ευκαιρίες δικτύωσης με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, αλλά και άλλους επιχειρηματίες σε ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις.