Skip to main content

Στα highlights του Open House το εργοτάξιο του μετρό στον Σταθμό (vid)

Εκατοντάδες επισκέπτες έσπευσαν σήμερα να δουν τα... ενδότερα του σταθμού του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Open House

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς έσπευσαν από το πρωί στο εργοτάξιο του μετρό στη Μοναστηρίου για να ξεναγηθούν στα άδυτα του υπό κατασκευή σταθμού, στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki.

Φορώντας τα ειδικά μπλε τους κράνη, οι επισκέπτες, με την καθοδήγηση του ξεναγού, είδαν την πλατφόρμα του μετρό αλλά και τις σήραγγες, ενώ έμαθαν και πληροφορίες για την κατασκευή του πολυπόθητου έργου, αλλά και την τελική μορφή που πρόκειται να πάρει.

Ο σταθμός έχει μήκος 9,6 χιλιόμετρα ενώ μόλις ολοκληρωθεί θα μπορεί να φιλοξενεί 18.000 επιβάτες ανά ώρα και ανά κατεύθυνση.

Η καινοτομία που θα παρουσιάζει σε σύγκριση με το μετρό της Αθήνας είναι ότι στις πλατφόρμες θα υπάρχουν γυάλινα πετάσματα, τα οποία θα ανοίγουν μόνο μπροστά από τις πόρτες των συρμών όταν αυτοί φτάνουν στη στάση. Μια ακόμα διαφορά με το μετρό της Αθήνας είναι ότι η πλατφόρμα των επιβατών, και όχι οι σήραγγες όπως στην πρωτεύουσα, έχει τοποθετηθεί στη μέση ενώ οι σήραγγες για τα τρένα βρίσκονται δεξιά και αριστερά της πλατφόρμας. Η διαφοροποίησησ αυτή έγινε έτσι ώστε να αποφευχθεί πιθανή σύγκρουση μεταξύ των δύο οχημάτων.

Από την ξενάγηση δεν έλειψε και η κουβέντα σχετικά με την καθυστέρηση της αποπεράτωσης του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι ο σταθμός του μετρό είναι ο μόνος χώρος στον κατάλογο του Open House που βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή, ήταν ένας από τους χώρους που κέντρισε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών της διοργάνωσης.