Skip to main content

Ώρα Αποφάσεων: Αναποτελεσματικό το μοντέλο κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ

Η ֿ«Ώρα Αποφάσεων» επιμένει στις απόψεις για μια συνολική, λειτουργική και σύγχρονη λύση του συγκοινωνιακού προβλήματος της πόλης.

Για αναποτελεσματικό μοντέλο «κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει λόγο ο φορέας «Ώρα Αποφάσεων», σε ανακοίνωσή του.

Μιλά για επιλογή που είναι σε βάρος της Θεσσαλονίκης, των κατοίκων της και της οικονομίας της, σημειώνοντας πως δεν κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του ο δήμαρχος της πόλης.

Η ֿ«Ώρα Αποφάσεων» επιμένει στις απόψεις της που έχουν εκφραστεί από τις 18 Μαϊου για μια συνολική, λειτουργική και σύγχρονη λύση του συγκοινωνιακού προβλήματος της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι Θεσσαλονικείς έρμαια του στρεβλού μοντέλου του ΟΑΣΘ, για μία ακόμη φορά
 
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επέλεξε το παρωχημένο και απολύτως αναποτελεσματικό μοντέλο της «κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ», που παραπέμπεται για εφαρμογή για το 2019, θέλοντας να δείξε ότι μετά την επέλαση των σκληρών μέτρων ιδιωτικοποίησης της κρατικής περιουσίας, η οποία παραδόθηκε στους δανειστές για 100 χρόνια, διατηρεί ψήγματα της «αριστερής» ιδεολογίας της.

Επιλογή που είναι σε βάρος της Θεσσαλονίκης, των κατοίκων της και της οικονομίας της. Επιλογή που έγινε χωρίς να κληθεί να καταθέσει την άποψη του ο δήμαρχος της πόλης.

Η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, αποκάλυψε για πολλοστή φορά την έλλειψη ολοκληρωμένης πρότασης από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η ΔΗΣΥ  δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει για μία ακόμη φορά την ιδεολογικοπολιτική της συγγένεια με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενη επί της ουσίας μια παλαιού τύπου κρατικοποίηση χωρίς αναφορά στο κόστος αλλά και στις προδιαγραφές των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η Ώρα Αποφάσεων επιμένει στις απόψεις της που έχουν εκφραστεί από την 18/5/2017 για μια συνολική, λειτουργική και σύγχρονη λύση του συγκοινωνιακού προβλήματος της Θεσσαλονίκης.