Skip to main content

Οργανώθηκε η λαϊκή αγορά της Μαλακοπής- Οριοθετήθηκαν οι πάγκοι (φωτο)

Συγκεκριμένη αρίθμηση για 183 πάγκους. Διαπιστώθηκαν οχτώ κενά, που θα καλυφθούν μέσα από τη διαδικασία της μοριοδότησης κατόχων άδειας λαϊκής.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η χάραξη και οριοθέτηση των θέσεων στη λαϊκή αγορά της Μαλακοπής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των παραγωγών, πωλητών και εμπόρων των λαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Χριστόπουλο, που έκανε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook, είναι η πρώτη ολοκληρωμένη οριοθέτηση λαϊκής αγοράς στο πολεοδομικό συγκρότημα, με ακριβή αρίθμηση των 183 θέσεων, ενώ καταγράφηκαν και οχτώ κενές θέσεις.

Αυτές οι θέσεις, όπως τονίζει ο κ. Χριστόπουλος, θα δοθούν με τη διαδικασία της μοριοδότησης σε οχτώ πωλητές το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε και να καλυφθούν τα κενά και να βρουν απασχόληση επαγγελματίες που έχουν άδεια λαϊκής αγοράς και να μην έχει απώλειες σε έσοδα από το ημερήσιο τέλος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η λαϊκή αγορά της Μαλακοπής λειτουργεί κάθε Τρίτη.

«Ολοκληρώσαμε σήμερα την τακτοποίηση της πρώτης λαϊκής αγοράς στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Κάθε Τρίτη πλέον στη λαϊκή αγορά της Μαλακοπής, παραγωγοί, επαγγελματίες και πωλητές, αλλά και οι καταναλωτές θα γνωρίζουν τα ακριβή όρια των πάγκων, θα έχουν αριθμημένη θέση και πιστεύουμε πως στο εξής θα λειτουργεί η λαϊκή με οργανωμένο τρόπο. Η άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα. Αριθμήσαμε 183 θέσεις πάγκων και εντοπίσαμε οχτώ κενά. Τα κενά αυτά θα τα καλύψουμε το αμέσως επόμενο διάστημα με τη διαδικασία της μοριοδότησης όσων έχουν άδεια λαϊκής και ενδιαφερθούν για να αποκτήσουν μια θέση στη συγκεκριμένη λαϊκή αγορά», επισημαίνει ο κ. Χριστόπουλος.

Εκτός του κ. Χριστόπουλου, που είναι εντεταλμένος σύμβουλος για τα θέματα των λαϊκών αγορών στην Περιφέρεια, στη σημερινή διαγράμμιση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών, Παραγωγών, Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελος Δερετζής, ο πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών «Η Πρόοδος», Γεώργιος Λαβιδάς, ο προϊστάμενος των εποπτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Πολυμέρου, οι επόπτες, Άρης Ρουμπιγιάν και Μιχάλης Αρχοντίδης και στελέχη του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.