Skip to main content

Οργή των Συλλόγων Υγρού Στίβου για το λουκέτο στο Ποσειδώνιο

Τα έργα στο κολυμβητήριο παραμένουν παγωμένα από τον περασμένο Οκτώβριο - Για εμπαιγμό κατηγορούν την Πολιτεία οι Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης.

Με ανοιχτή επιστολή που κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, στους προέδρους όλων των κομμάτων της Βουλής και φυσικά στο αρμόδιο υπουργείο Αθλητισμού, οι Σύλλογοι Υγρού Στίβου Θεσσαλονίκης, κάνουν λόγο για εμπαιγμό στο θέμα της καθυστέρησης ολοκλήρωσης των έργων στις εγκαταστάσεις του Ποσειδωνίου Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης και καλούν στην άμεση έναρξη των εργασιών, καθώς  και στην τήρηση του αρχικού  χρονοδιαγράμματος περάτωσης.

Οι Σύλλογοι υποστηρίζουν ότι το κύριο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει με «λουκέτο» δια παντός και ταυτόχρονα ρίχνεται «ταφόπλακα» στον υγρό στίβο της Θεσσαλονίκης.

Το μείζον πρόβλημα με το Ποσειδώνιο έχει αναδείξει με σειρά δημοσιευμάτων η Voria.gr.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα είχαν σταματήσει τον περαμένο Οκτώβριο, όταν προέκυψε πρόβλημα με ύδατα στο μηχανοστάσιο του κολυμβητηρίου, προερχόμενα από τον υδροφόρο ορίζοντα, τα οποία εμπόδισαν το συνεργείο να συνεχίσει τις εργασίες (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Παρότι το πρόβλημα αυτό αποκαταστάθηκε τον Ιανουάριο, τα έργα παραμένουν στάσιμα μέχρι σήμερα με τις πισίνες των Ολυμπιακών διαστάσεων του κολυμβητηρίου να υφίστανται την καθημερινή φθορά (δείτε εδώ).

Αναλυτικά, η επιστολή των Συλλόγων Υγρού Στίβου Θεσσαλονίκης:

ΠΡΟΣ :  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΘΕΜΑ : Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης  

Η υπομονή μας εξαντλείται όπως και ο χρόνος παράδοσης του Ποσειδώνιου, και μετατρέπεται σε οργή, για την κωλυσιεργία των τεχνικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Α, και τον συνεχή εμπαιγμό μας με καθησυχαστικές δηλώσεις αρμόδιων και μη, με αποτέλεσμα όλων αυτών, το κύριο κολυμβητήριο εν πλήρη λειτουργία της Θεσσαλονίκης, να κινδυνεύει με «λουκέτο» δια παντός και ταυτόχρονα ρίχνεται «ταφόπλακα» στον υγρό στίβο της Θεσσαλονίκης.

Είναι απορίας άξιο μια συντεταγμένη πολιτεία, να δείχνει ανίκανη να ολοκληρώσει εδώ και εφτά μήνες (7), ένα απλό έργο ρουτίνας αναβάθμισης εγκαταστάσεων ενός κολυμβητηρίου, και να κρύβεται πίσω από προσχηματικές δηλώσεις αρμοδίων της, για κώλυμα εξαιτίας κάποιων λασπόνερων στο μηχανοστάσιο του κολυμβητηρίου ή για έγκριση εργασιών του εργολάβου ή για ανείπωτες δικαιολογίες και προφάσεις .

Έχουν καταφέρει οι υπηρεσίες σας, να μετατρέψουν την αρχική μας χαρά και ικανοποίηση με την δημοπράτηση και ανάθεση  του έργου, που οι προκάτοχοι σας είχαν «ξεχάσει», σε απελπισία, αγανάκτηση και οργή για κάθε υπεύθυνο αυτού  του ατελείωτου εμπαιγμού μας, και το χειρότερο να μας εξαναγκάζουν σε επιστολές διαμαρτυρίας προς εσάς σε ύφος και τόνους που δεν μας αρμόζουν.     

Σας παρακαλούμε να αναλάβετε ευθύνες που ίσως δεν σας αναλογούν, και να δώσετε ένα τέλος, σε αυτήν την φαρσοκωμωδία που διαδραματίζεται στην πόλη, σε βάρος του Υγρού Στίβου με την απίστευτη καθημερινή ταλαιπωρία των αθλητών-τριων κάθε ηλικίας και των οικογενειών τους, που οδηγούνται σε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις κάθε μορφής και προς κάθε κατεύθυνση.

Αναμένουμε την άμεση έναρξη των εργασιών στο Ποσειδώνιο, και τήρηση του αρχικού  χρονοδιαγράμματος περάτωσης και παράδοσης (31 Μαρτίου 2017) του στους κατοίκους της  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.         

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Θεσσαλονίκη 19 Μαρτίου 2017
                                

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ