Skip to main content

Οργιάζουν οι φήμες και τα σχόλια για τον υποβασταζόμενο Γιούνκερ

Πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Κομισιόν υποφέρει από ισχiαλγία.Πολλοί έσπευσαν να υποστηρίξουν ωστόσο ότι ο Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος

Οργίασαν οι φήμες στους κύκλους της ΕΕ αλλά και στο Twitter για την εικόνα που παρουσίασε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον οποίο έπιασε ο φακός της κάμερας να αδυνατεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια.

Ο 63χρονος πρόεδρος της Κομισιόν έχασε πολλές φορές την ισορροπία του στην προσπάθεια του να ανέβει στο βάθρο για την οικογενειακή φωτογραφία και τον βοήθησαν οι άνδρες της προσωπικής του ασφαλείας. Αμέσως μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες, είχε και πάλι ασταθές βάδισμα και τον βοήθησαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα και ο Ολλανδός Μαρκ Ρούτε.

Πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Κομισιόν υποφέρει από ισχiαλγία, η οποία του προκαλεί αστάθεια εξαιτίας σοβαρού τροχαίου ατυχήματος που είχε στο παρελθόν.

Πολλοί ωστόσο έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι ο Γιούνκερ ήταν σε αυτή την κατάσταση έτσι επειδή είχε απολαύσει μερικά ποτά παραπάνω νωρίτερα.

«Εγώ δεν έχω αποδείξεις ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος, έτσι φαινόταν όμως. Εάν το πρόβλημά του είναι η ισχυαλγία, τότε θα πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να δούμε μια ιατρική βεβαίωση! Η Κομισιόν είναι δημόσιος οργανισμός. Ο κ. Γιούνκερ καλοπληρώνεται από τους φορολογούμενους. Βλάπτει την εικόνα της Ευρώπης; Και τι γίνεται με την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στο εγχείρημα της ΕΕ;» σχολίασε στο Twitter ο Ουμπέρτο Γκαμπίνι, συνεργάτη του Ισπανού ευρωβουλευτή Ραμόν Τρεμόσα.