Skip to main content

Όργιο σκανδάλων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Νέα στοιχεία βγήκαν στο φως της δημοσιότητας με αφορμή την κόντρα για το σκάνδαλο με τις προσλήψεις «γαλάζιων παιδιών» στην «Αγρογή».
Νέα στοιχεία που καίνε την πρώην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης υπό τον κ.Χατζηγάκη βγήκαν στο φως της δημοσιότητας με αφορμή την κόντρα για το σκάνδαλο με τις προσλήψεις «γαλάζιων παιδιών» στην «Αγρογή». Λάδι στη φωτιά έριξε με νέες αποκαλύψεις ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος στην πρωινή εκπομπή του MEGA έκανε λόγο για όργιο σκανδάλων επί υπουργίας Χατζηγάκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διέθετε 70 κινητά τηλέφωνα τα οποία έκαναν λογαριασμούς 11.874 ευρώ το μήνα και πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο.

Παράλληλα, μέσα σε τρία χρόνια σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη, το ποσό που πληρώθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για σταθερά τηλέφωνα και internet φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ. Τα τηλέφωνα περιλαμβάνουν κλήσεις σε ροζ γραμμές ή σε τηλεπωλήσεις και τηλεπαιχνίδια, όπως ισχυρίστηκε ο υφυπουργός.

«Επίσημο έγγραφο του υπουργείου λέει: «Πρέπει να υπάρξει περιορισμός των τηλεφωνικών συνδέσεων του διαδικτύου... με προσωπικές κλήσεις μεγάλης διάρκειας σε γραμμές 090, τηλεπαιχνίδια κτλ», ανέφερε ο κ. Καρχιμάκης.

Επιπλέον, ανακαίνιση ενός γραφείου υφυπουργού, με εντολή υπουργού, συνολικού εμβαδού 30 τμ, κόστισε περίπου 150.000 ευρώ.

Προκλητικές είναι, ωστόσο, και οι μισθοδοσίες ορισμένων υπαλλήλων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός. Υπήρξε μισθός διευθυντή ΕΛΓΑ ο οποίος μαζί με τα επιδόματα έφτανε περίπου τα 10.000 ευρώ, ενώ για τους υπαλλήλους στο διαβόητο αγροτικό κανάλι το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ πληρώθηκαν 1.050.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χατζηγάκης, κατηγόρησε τον κ. Πάγκαλο ότι επιθυμεί να δώσει το έργο της «Αγρογή»  σε εταιρίες, οι οποίες σε συνεννόηση με τον εκάστοτε δήμαρχο - ιδίως σε περιοχές όπως η Αττική - θα επιφέρουν αλλοιώσεις της γης και της πανίδας με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η επιθυμία - όπως ανέφερε ο κ. Χατζηγάκης- του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να προωθήσει τη σύζυγό του για δήμαρχο στην Αττική.

«Είσαι μικρός για να μιλάς εσύ για τον Πάγκαλο. Εσύ είσαι ο αρχηγός της φαυλότητας», ήταν η απάντηση του κ. Καρχιμάκη.

«Οι προσληφθέντες στην Αγρογή δεν ανήκουν στη γενιά των 700 ευρώ»

«Οι προσληφθέντες στην «Αγρογή» δεν ανήκουν στη γενιά των 700 ευρώ», απάντησε στον πρώην υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη για το θέμα των υπαλλήλων της εταιρείας, που πρόκειται να απολυθούν, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή και σημείωσε ότι το έργο της «Αγρογή» θα γίνει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο κ. Πάγκαλος, πάντως, απάντησε και στην καταγγελία του βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Μιχάλη Χαλκίδη για το διορισμό της κόρης του, Αριάδνης Παγκάλου, στη Βουλή ως μετακλητή υπάλληλος, λέγοντας πως η κόρη του έμεινε στη Βουλή μόλις δύο μήνες, ενώ εδώ και χρόνια εργάζεται στη χορωδία του δήμου Αθηναίων.