Skip to main content

Ξεπλένουν τις ευθύνες τους για το νερό με εμφιαλωμένο!

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ διαφάνηκε το ρήγμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων που εκπροσωπήθηκαν από Νοτοπούλου και Κόλλια Τσαρουχά.

Γράφει ο Σαλονικιός

Πολλά και διάφορα συνέβησαν στη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης η οποία έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο υποκατάστημα του πρωθυπουργικού γραφείου στο ΥΜΑΘ. Δεν θα σας κουράσω με τετριμμένα. Θα παραθέσω μόνον όσα μου έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση.

Κατ’ αρχάς και σε αυτήν τη σύσκεψη, όπως και σε σχεδόν κάθε κυβερνητική δραστηριότητα, διαφάνηκε το ρήγμα το οποίο υπάρχει μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων οι οποίοι εν προκειμένω εκπροσωπήθηκαν από δύο κυρίες: τη διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Κατερίνα Νοτοπούλου και την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Πληροφορούμαι ότι η υφυπουργός ήθελε η σύσκεψη να γίνει την επόμενη εβδομάδα, κατά Τρίτη, Τετάρτη, αλλά τελικώς έγινε Σάββατο, έπειτα από απαίτηση του Μεγάρου Μαξίμου και τη σχετική πρωτοβουλία της κυρίας Νοτοπούλου.

Επιπλέον, στη διάρκειά της, η κ. Κόλλια Τσαρουχά επιχείρησε να αιτιολογήσει την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε στην πόλη από την περασμένη Τρίτη, λέγοντας ότι οι ευθύνες ανήκουν στους προηγούμενους οι οποίοι δεν φρόντισαν να εκσυγχρονίσουν το δίκτυο ύδρευσης. Εκεί παρενέβη η κ. Νοτοπούλου η οποία της είπε ότι καλύτερα να μην λέγονται τέτοια πράγματα, υπενθυμίζοντας ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβερνούν εδώ και τρία χρόνια. Βεβαίως, η υφυπουργός ανήκε και παλαιότερα σε αυτούς που κυβερνούσαν και προς τους οποίους επιρρίπτει τώρα τις ευθύνες, αλλά αυτό δεν θέλει ούτε η ίδια να το θυμάται.

Στη διάρκεια της σύσκεψης πληροφορούμαι ότι υπήρχε επικοινωνία μέσω sms με την Αθήνα. Αποτέλεσμα αυτής ήταν μια πρόταση την οποία έκανε προς τους συμμετέχοντες η κυρία Νοτοπούλου και προέβλεπε την αγορά μερικών χιλιάδων εμφιαλωμένων νερών με σκοπό να μοιραστούν προς τους οικονομικά ασθενέστερους. Σύμφωνα με την πρόταση τα χρήματα θα τα βάλει η ΕΥΑΘ Α.Ε. και τη διανομή θα την αναλάβουν οι δήμοι. Μάλιστα η κυρία Νοτοπούλου είπε πως τις προηγούμενες ημέρες πήγαιναν στο ΥΜΑΘ άνθρωποι οι οποίοι ζητούσαν χρήματα προκειμένου να αγοράσουν εμφιαλωμένα νερά και σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάστηκε να τα δώσει η ίδια από την τσέπη της.

Η πρόταση είναι προφανώς ενταγμένη στη γνωστή κυβερνητική πρακτική του στυλ «σας τα παίρνουμε από τους φόρους και από τις περικοπές και σας δίνουμε ένα μικρό αντίδωρο τα Χριστούγεννα». Έτσι και τώρα, «σας αφήσαμε χωρίς νερό για πέντε μέρες (και βλέπουμε), αλλά σας δίνουμε μια εξάδα εμφιαλωμένα, έτσι, για να ξεπλύνουμε τις ευθύνες μας».

Πληροφορούμαι, πάντως, πως η πρόταση δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα τους δημάρχους.