Skip to main content

Όρμπαν: Θα φυλακίζονται οι μετανάστες που μπαίνουν στην Ουγγαρία

Είναι ένα μέτρο που αντιτίθεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος, ωστόσο δήλωσε ότι «πρέπει να προασπίσουμε την κυριαρχία μας».

Την συστηματική κράτηση των μεταναστών που φτάνουν στην Ουγγαρία από την αστυνομία προτίθεται να ενεργοποιήσει ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, σύμφωνα με δηλώσεις του στη δημόσια ραδιοφωνία της χώρας.

Οπωσδήποτε, πρόκειται για ένα μέτρο που αντιτίθεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Όρμπαν, ωστόσο δήλωσε ότι «πρέπει να προασπίσουμε την κυριαρχία μας».

Παράλληλα, τόνισε ότι πως θέλει να διεξαγάγει «σημαντικές μάχες» κατά των Βρυξελλών φέτος, ενώ για μία ακόμη φορά συνέδεσε τους μετανάστες με «τρομοκρατικές ενέργειες».

Επίσης, δήλωσε ότι θέλει να καταστήσει πιο περιοριστική την ουγγρική νομοθεσία για τις μκο, τις οποίες καταγγέλλει για «προσπάθειες να επηρεάσουν» την πολιτική ζωή της χώρας.

Ο πρόεδρος του κόμματος Fidesz, έχει επανειλημμένα εκφράσει αντιμεταναστευτικές θέσεις, ενώ έχει αναχθεί εδώ και δύο χρόνια σε αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της άφιξης μεταναστών στην Ευρώπη.

Το 2016, 29.432 μετανάστες κατέθεσαν αίτημα ασύλου στην Ουγγαρία, προτού η μεγάλη πλειονότητά τους συνεχίσει τη διαδρομή της προς τη δυτική Ευρώπη.