Skip to main content

Οροθετική δάγκωσε νοσηλευτή στο Δρομοκαΐτειο - Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Τόσο η ΠΟΕΔΗΝ όσο και το Σωματείο Εργαζομένων «Δρομοκαΐτειου» καταγγέλλουν τις συνθήκες εργασίας λόγω της υποστελέχωσης στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία.

Επικίνδυνες συνθήκες εργασίας λόγω της υποστελέχωσης στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή επίθεση που δέχτηκε νοσηλευτής από οροθετική νοσηλευόμενη. Σημειώνεται ότι ο νοσηλευτής ακολουθεί ήδη την προβλεπόμενη προληπτική αγωγή.

«Καθημερινό είναι το φαινόμενο βίαιων επιθέσεων ασθενών κατά του προσωπικού, καθώς επίσης και σε άλλους ασθενείς. Λόγω κατάρρευσης του κράτους πρόνοιας στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία πολλαπλασιάζονται οι ασθενείς με έντονη διεγερτική και παραβατική συμπεριφορά, χρήστες τοξικών ουσιών οι οποίοι λόγω της ψυχικής κατάστασης προβαίνουν σε πράξεις βίας», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Σωματείο Εργαζομένων «Δρομοκαΐτειου» σημειώνει ότι από τη μια «η υποστελέχωση και η εντατικοποίηση της εργασίας στο Νοσοκομείο» και από την άλλη «η τεράστια αύξηση στη ζήτηση υπηρεσιών υγείας, έχει οδηγήσει το ελάχιστο προσωπικό στα όρια της ψυχικής και σωματικής εξάντλησης». Το σωματείο καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να θωρακίσει το ΨΝΑ "Δρομοκαΐτειο" με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια».

Την Τρίτη 12 Ιουνίου, στις 9.00 π.μ, οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή με αποκλεισμό τη Βασιλίσσης Σοφίας.