Skip to main content

ΟΣΕΘ: Κανείς από τους εργαζομένους του ΣΑΣΘ να μη χάσει τη δουλειά του

Θα φροντίσουμε να υπάρξει αντικείμενο εργασίας στον ΟΣΕΘ και για τους δέκα εργαζόμενους του ΣΑΣΘ, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ.

Τη βούληση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης να μην χάσει κανείς από τους δέκα εργαζόμενους του ΣΑΣΘ τη θέση του, εξέφρασε ο Κώστας Αμπατζάς, πρόεδρος του ΟΣΕΘ, λίγες ημέρες μόνο μετά την καταγγελία των εργαζομένων ΣΑΣΘ πως η μεταφορά τους στον νέο οργανισμό εκκρεμεί.

«Θα φροντίσουμε να υπάρξει αντικείμενο εργασίας στον ΟΣΕΘ και για τους δέκα εργαζόμενους του ΣΑΣΘ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αμπατζάς.

«Η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων του ΣΑΣΘ (νυν ΟΣΕΘ), η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού αλλά και η τήρηση της νομιμότητας είναι οι τρεις βασικοί γνώμονες σύμφωνα με τους οποίους θα κινηθεί η διοίκηση του οργανισμού» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ.

Μάλιστα ο ίδιος υπογράμμισε πως ο ΟΣΕΘ είναι μια ανώνυμη εταιρεία του δημοσίου και άφησε αιχμές λέγοντας πως οι δέκα εργαζόμενοι είχαν συμβάσεις έργου με τον ΣΑΣΘ.

Πράγματι, οι εργαζόμενοι του πρώην ΟΣΕΘ δεν κατείχαν οργανικές θέσεις αλλά εργάζονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίες ανανεώνονταν συνεχώς.

Σε ανακοίνωσή τους, που έδωσαν στη δημοσιότητα την Τρίτη οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως ετοιμάζονται να βρεθούν στον δρόμο μετά από πολύμηνη αναμονή και πολλαπλές υποσχέσεις από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και άλλα κυβερνητικά στελέχη (δείτε εδώ).