Skip to main content

Πρόεδρος ΟΣΕΘ: Από το παρελθόν τα προβλήματα με τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Συμμεριζόμαστε τα παράπονα του επιβατικού κοινού, τα προβλήματα, ωστόσο, δεν δημιουργήθηκαν χθες, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ.

Μήνυμα για συνεργασία με αρχές, δήμους, επιστημονική κοινότητα αλλά και με την αγορά έστειλε ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ Κώστας Αμπατζάς, κατά την ομιλία του στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον ΟΑΣΘ.

Όπως υπογράμμισε την ομιλία του, αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, θα υπάρξει διάλογος με την τοπική κοινωνία και με τους δήμους. "Συμμεριζόμαστε τα παράπονα του επιβατικού κοινού. Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν δημιουργήθηκαν χθές. Είναι συσωρρευμένα και οι αιτίες ανάγονται στο παρελθόν. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις και με τη στήριξη των θεσμικών παραγόντων της πόλης και του κοινού θα τα λύσουμε", σημείωσε ο κ. Αμπατζάς.

Ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης, με βάση την βασική γραμμή του μετρό, όπου τα λεωφορεία θα είναι συμπληρωματικά προς το μετρό. Παράλληλα θα εκπονηθεί και μια στρατηγική μελέτη για το σύνολο των συγκοινωνιών της πόλης (τραμ, καταβάκια, προαστιακός, μετρό, λεωφορεία). Σύμφωνα με τον κ. Αμπατζά στόχος είναι και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, σύγχρονο, συμβατό και με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτο που απασχολεί έντονα τον Οργανισμό είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της δόμησης και της στελέχωσης του νέου οργανισμού, ώστε να μπορέσει να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο, να αναδιατάξει τις γραμμές και να γίνουν παρεμβάσεις.

"Οι παρεμβάσεις στις γραμμές θα γίνουν με την εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας και των δήμων, δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν, θέλουμε να επεξεργαστούμε, επί τη βάση σχεδίου, μια απόφαση προς υλοποίηση για συγκεκριμένες γραμμές, που θα προκύψει από διαβούλευση με ΟΑΣΘ, τους εργαζόμενους, με τους δήμους και τους πολίτες", ανέφερε.

Κατά την παρέμβασή του, τέλος, ζήτησε επιμονή, υπομονή και κάλεσε να στηρίξουν συνολικά το εγχείρημα.