Skip to main content

Οσφραίνονται εκλογές και προετοιμάζονται στη Συγγρού...

Στη Συγγρού εκτιμούν ότι η κυβέρνηση, ακόμα και αν κλείσει τη συμφωνία, θα καταφύγει αναγκαστικά στην «κολυμβήθρα» της κάλπης...

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού μπαίνουν πλέον τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στη Νέα Δημοκρατία, το επιτελείο του κ. Αντώνη Σαμαρά θεωρεί ότι οι εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα, οδηγούν απευθείας σε πρόωρες εκλογές, για τις οποίες αρχίζουν και να προετοιμάζονται, όσο και αν δεν το αποδέχονται.

Στη Συγγρού εκτιμούν ότι η κυβέρνηση, ακόμα και αν κλείσει τη συμφωνία για επέκταση με τους δανειστές, θα καταφύγει αναγκαστικά στην «κολυμβήθρα» της κάλπης, για να πάρει το πράσινο φως από το εκλογικό σώμα. Δεν θέλουν μάλιστα ούτε να συζητούν το ενδεχόμενο να γίνει οποιοδήποτε αποφασιστικό βήμα χωρίς να έχουν προηγηθεί εκλογές, για πολλούς λόγους, που έχουν να κάνουν και με τις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, επικαλούνται για τον λόγο αυτό τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που ασχολήθηκαν εξειδικευμένα με το θέμα αυτό (εφημερίδα «Παραπολιτικά», του περασμένου Σαββάτου), όπου η σχετική θέση της κοινής γνώμης είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη.

Παρ' όλα αυτά, όμως, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα στο διάστημα που ακολουθεί, καθώς όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

Από το να κλείσει κάποιας μορφής συμφωνία (ακόμα και μέσω επέκτασης του υφιστάμενου προγράμματος), μέχρι να αποφασίσει το Μαξίμου τη ρήξη χωρίς προηγουμένως να καταφύγει σε κάλπες. Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνουν όλοι είναι να κρατούν την αναπνοή τους, καθώς, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, τα πάντα είναι πλέον απρόβλεπτα.