Skip to main content

Όταν η ΔΕΗ κινδυνεύει με «μπλακ άουτ» - Αγωνία στην κυβέρνηση

Ακόμα κι αν η κυβέρνηση δεν παραδέχεται την ανησυχία για τη ΔΕΗ, ο επιχειρηματικός κόσμος αλλά και η ΤτΕ ανησυχούν έντονα.

Με το άγχος της επόμενης μέρας της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) ζει πλέον και η κυβέρνηση. Έστω και αν δεν το παραδέχεται επισήμως. Ούτως ή άλλως, αυτό το "κενό" – της εκδήλωσης της έντονης ανησυχίας – το καλύπτει ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας. Είναι ενδεικτική η τελευταία δημόσια δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ελλάδας, Θ. Φέσσας, την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι φοβάται έναν «ξαφνικό θάνατο» της Επιχείρησης.

Τον ίδιο φόβο έχουν κι άλλοι, με πρώτη απ' όλους την Τράπεζα της Ελλάδας και τον διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα, που έγιναν κοινωνοί του προβλήματος, από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΔΕΗ. Σε μια συνάντηση τους, του είχε παραθέσει όλα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας που είναι σε απελπιστική κατάσταση και είχε ζητήσει την παρέμβαση του. Λέγεται ότι ο κ. Στουρνάρας χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, αν και οι παρεμβάσεις του αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από την πλευρά του Μαξίμου και όχι μόνο.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι συνεχίζονται οι λεκτικές επιθέσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ κατά του διοικητή της ΤτΕ, αλλά και των εμπορικών τραπεζών, με εκφράσεις του τύπου «το πάρτυ τελείωσε», που δημιουργούν κλίμα – και τίποτα άλλο – στην κοινή γνώμη. Άλλωστε, αυτό είναι και το ζητούμενο...