Skip to main content

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να επενδύσει στην Ελλάδα!

Μεταξύ των προσφορών που είχαν περάσει στη short list για το αεροδρόμιο του Ελληνικού, ήταν και εκείνη του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ.

Πόσοι άραγε το θυμούνται; Κι όμως, ο σημερινός αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάποια στιγμή, σχετικά πρόσφατα και πάντως πριν γίνει ένοικος του Λευκού Οίκου, ήθελε να επενδύσει στην Ελλάδα.

Στην Voria.gr θύμισε το γεγονός μια πηγή, πριν λίγο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις αποκρατικοποιήσεις. Όταν η κουβέντα έφτασε στο project της αξιοποίησης του παλιού – και εν πολλοίς ρημαγμένου σήμερα - αεροδρομίου του Ελληνικού μας είπε χαρακτηριστικά:

«Μεταξύ των προσφορών, που είχαν περάσει τότε στη short list για το συγκεκριμένο έργο, ήταν και εκείνη του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, αποκλείσθηκε».

Ως γνωστόν, το έργο το κέρδισε ο όμιλος Λάτση, σε κοινοπραξία με κινεζικά και αραβικά κεφάλαια. Ωστόσο, τέσσερα, σχεδόν, χρόνια μετά, παραμένει ανενεργό το συγκεκριμένο project, λόγω κωλυμμάτων που εμφανίζει κατά καιρούς η δημόσια διοίκηση.

Υπ' αυτήν την έννοια, ενδεχομένως, να είναι καλύτερο τελικώς που δεν κέρδισε το διαγωνισμό ο μετέπειτα πρόεδρος. Θα είχε την χειρότερη εικόνα για την χώρα, με ό,τι κάτι τέτοιο θα συνεπάγονταν σήμερα. Από την άλλη, το πιθανότερο είναι πως με το που εκλέχτηκε πρόεδρος, το project θα δρομολογούνταν αμέσως. Για ευνόητους – και πάλι – λόγους.