Skip to main content

Όταν... θυμώνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

O κ. Ερντογάν έμεινε στις Βρυξέλλες τρεις νύκτες και δύο μέρες και του πρότειναν 1 δισ ευρώ, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων

Ήταν μια μοναδική εμπειρία, για όσους βεβαίως είχαν τη δυνατότητα να την «ζήσουν» από κοντά. Πηγή μας που ήταν προχθές το βράδυ σε δείπνο που δόθηκε προς τιμή του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στις Βρυξέλλες, μας την εξιστορεί. Το παρόν, λοιπόν, έδωσε όλη η πολιτική και γραφειοκρατική ελίτ των Βρυξελλών. Τι έκανε, όμως, τη μεγαλύτερη εντύπωση στους παρακαθήμενους;

Ότι ο κ. Ερντογάν, σχεδόν, δεν άνοιξε το στόμα του, όλο το βράδυ, όπως μας μεταφέρθηκε χαρακτηριστικά! Παρέμενε επίμονα σιωπηλός, απαντούσε μονολεκτικά στις ερωτήσεις που του γίνονταν - πάντα κατόπιν μετάφρασης, αν και είναι πλέον κοινό μυστικό ότι καταλαβαίνει αγγλικά, αλλά αρνείται να τα μιλήσει, κυρίως από ...μεγαλοϊδεατισμό - και σπάνια χαμογελούσε. Κανείς, ποτέ, δεν αντιλήφθηκε, για ποιο λόγο συμπεριφέρθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο.

Όσοι γνωρίζουν, πάντως, τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά η «αυλή» του, σε τέτοιου είδους περιστάσεις, υποστηρίζουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος, για κάποιον λόγο, αισθάνθηκε προσβεβλημένος. Και απλά το έδειξε, όπως το συνηθίζει. Για την ιστορία να αναφερθεί ότι ο κ. Ερντογάν έμεινε στις Βρυξέλλες τρεις νύκτες και δύο μέρες. Του πρότειναν 1 δισ ευρώ, ως οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων.

Ζήτησε 8 δισ.ευρώ και δεν έδειξε καν διάθεση να διαπραγματευτεί το ποσό. Εννοείται ότι θα πάρει κάτι παραπάνω από 4 δισ.ευρώ, όπως λένε όσοι γνωρίζουν από τέτοιου είδους «παζάρια» στο πρόσφατο αλλά και στο απώτερο παρελθόν.