Skip to main content

Ουκρανία: Αναβλήθηκε η απόφαση για τον περιορισμό των εξαγωγών σιτηρών

Η Ουκρανία, μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγούς σιτηρών στον κόσμο που έχει πληγεί από τον καύσωνα, ανέβαλε την απόφασή της για περιορισμό των εξαγωγών της, που αναμενόταν σήμερα, δήλωσαν κυβερνητικοί α
Η Ουκρανία, μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγούς σιτηρών στον κόσμο που έχει πληγεί από τον καύσωνα, ανέβαλε την απόφασή της για περιορισμό των εξαγωγών της, που αναμενόταν σήμερα, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Το υπουργικό συμβούλιο που θα αποφάσιζε σήμερα για το μέτρο αυτό δεν το έκανε, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας Βασίλ Τσούσκο.

«Η εξέταση αυτού του θέματος αναβλήθηκε για το επόμενο υπουργικό συμβούλιο», που είναι προγραμματισμένο για τις 25 Αυγούστου, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Πολιτικής Σεργκούι Μελνίκ.

Χθες, Τρίτη, ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής Μικόλα Πρισιαζνιούκ είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία θα περιορίσει τις εξαγωγές της σε σιτηρά στους 3,5 εκατομμύρια τόνους μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Από τη μεριά του, ο Μελνίκ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ποσοστό των εξαγωγών μετά το τέλος της συγκομιδής.

Η Ουκρανία, που είναι η μεγαλύτερη χώρα στις εξαγωγές κριθαριού και η έκτη στις εξαγωγές σιταριού, εξήγαγε περισσότερους από 21 εκατομμύρια τόνους σιτηρών από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2010.