Skip to main content

Ουγγαρία: Άκυρο αναμένεται να κηρυχθεί το δημοψήφισμα λόγω της αποχής

Με καταμετρημένο το 94,8% των ψήφων, το 98,2% των Ούγγρων που ψήφισε απέρριψε το ευρωπαϊκό σχέδιο ποσοστώσεων για την μετεγκατάσταση προσφύγων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ούγγρων που ψήφισαν στο δημοψήφισμα σήμερα απέρριψε το ευρωπαϊκό σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε., όπως ακριβώς είχε προτρέψει ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ωστόσο το χαμηλό ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες της τάξης του 45%, όπως εκτιμάται, δεν είναι επαρκές προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η διαδικασία.

Με καταμετρημένο το 94,8% των ψήφων, το 98,2% των Ούγγρων που ψήφισε απέρριψε το ευρωπαϊκό σχέδιο ποσοστώσεων για την μετεγκατάσταση προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε., μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τον ιστότοπο της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής.

Ωστόσο, δεν επιτεύχθηκε το μίνιμουμ συμμετοχής, δηλαδή το 50%, προκειμένου το δημοψήφισμα να κριθεί έγκυρο. Το να κηρυχθεί άκυρη η διαδικασία ελαττώνει τις δυνατότητες του Όρμπαν να ασκήσει πιέσεις στις Βρυξέλλες προκειμένου να αλλάξουν τη μεταναστευτική τους πολιτική.