Skip to main content

Ουρές στα βενζινάδικα λόγω των νέων κινητοποιήσεων

Ουρές έχουν δημιουργηθεί στα βενζινάδικα της Θεσσαλονίκης, καθώς οι οδηγοί ΙΧ έσπευσαν να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες Βυτιοφόρων και Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης αποφάσισ
Ουρές έχουν δημιουργηθεί στα βενζινάδικα της Θεσσαλονίκης, καθώς οι οδηγοί ΙΧ έσπευσαν να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες Βυτιοφόρων και Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν απεργία.

Ωστόσο, προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς κυρίως με άλλα προϊόντα, αναμένεται να δημιουργηθούν από σήμερα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών Βυτιοφόρων και Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης.

Οι αυτοκινητιστές, που έχουν προαναγγείλει ότι θα κατέβουν στην Αθήνα με τα οχήματά τους, διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα από τη Βουλή και το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ριζικές αλλαγές στο καθεστώς που διέπει το επάγγελμά τους, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων».

Στο μεταξύ, ουρές παρατηρήθηκαν από χθες στα βενζινάδικα που ήταν ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι οδηγοί ΙΧ έσπευσαν να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί το καλοκαίρι, που λόγω της απεργίας είχαν «στεγνώσει» τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

«Κλειστόν» ήδη ένα στα τέσσερα πρατήρια λόγω έλλειψης βενζίνης

Ένα στα τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αθήνα «έμεινε» από αμόλυβδη ήδη από νωρίς σήμερα το πρωί. Οι πινακίδες με την ένδειξη «κλειστόν» έκαναν ήδη την εμφάνιση τους, ενώ σε όσα πρατήρια λειτουργούν ακόμα σχηματίζονται ατελείωτες ουρές ΙΧ, οι οδηγοί των οποίων σπεύδουν να τα φουλάρουν. Στα περισσότερο από αυτά, όμως, τα αποθέματα τελειώνουν κι εξαιτίας αυτού του λόγου οι πρατηριούχοι βάζουν τη βενζίνη με …μέτρο. Στο μεταξύ, αργότερα το μεσημέρι, οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων και των φορτηγών ΔΧ έχουν  προγραμματίσει πορεία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία θα καταλήξει στη Βουλή, όπου θα επιδοθεί το σχετικό ψήφισμα. Η αρχική ιδέα να γίνει η πορεία με τα φορτηγά στο κέντρο, εγκαταλείφθηκε γρήγορα, μετά την άρνηση της αστυνομίας να την επιτρέψει.