Skip to main content

Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ο εκλεκτός της ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, φέρεται να έκλεισε από χτες ως ο επίσημος «γαλάζιος» υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σε ένα από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν ως «εκλεκτοί» της Νέας Δημοκρατίας για τον δήμο Θεσσαλονίκης φαίνεται να καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο «εκλεκτός» της Πειραιώς για τον δήμο Θεσσαλονίκης ακούει στο όνομα Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη έπαιζε ως κατάλληλη «γαλάζια» υποψηφιότητα για τον κεντρικό δήμο από πέρσι τέτοιο καιρό. Τότε ο ίδιος απέκρουε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, κάτι που συνέχισε να κάνει μέχρι σήμερα, στις επανειλημμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Όμως το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε με την επίσημη υποψηφιότητα της ΝΔ για τον δήμο, το οποίο σας περιέγραφε η Voria.gr την Κυριακή, επανέφερε το όνομα του κ. Καϊτεζίδη στο προσκήνιο. Άλλωστε, όπως γράφαμε το όνομά του δεν έφυγε ποτέ από το καρνέ του Κυριάκου Μητσοτάκη...

Τις τελευταίες μέρες και μετά τη συνάντηση του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρη Μπίλλια με τον πρόεδρο της ΝΔ, ήταν ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος του κόμματος ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά να έρθει σε επαφή με όσους είχε στα υπόψη. Γι' αυτό και συνέστησε υπομονή και στον κ. Μπίλλια.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, με τον οποίο φέρεται να συναντήθηκε χτες, όπως προκύπτει από διαρροές. Οι ίδιες πηγές λένε ότι ο κ. Καϊτεζίδης ζήτησε λίγες μέρες για να δώσει την οριστική απάντησή του, όμως είναι μάλλον βέβαιο ότι θα πει το «Ναι» και θα ανακοινωθεί επισήμως ως ο εκλεκτός της ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης στις επόμενες δέκα μέρες (διαρρέεται ότι αυτό θα γίνει κατά την παραμονή του κ. Μητσοτάκη στην πόλη για τη διπλή γιορτή της 26ης και 28ης Οκτωβρίου).

Η Voria.gr επιχείρησε να διασταυρώσει τις πληροφορίες από τον ίδιο τον κ. Καϊτεζίδη, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Ο συνδυασμός όμως των γεγονότων κατατείνει σε ένα και μόνο δρόμο: ότι ο κ. Καϊτεζίδης αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη και θα είναι αυτός ο επίσημος «γαλάζιος» υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Και να συνδέσουμε το γεγονός δια της... επαγωγικής μεθόδου. Ο... διάδοχος του κ. Καϊτεζίδη για το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη βρέθηκε και επίσης φέρεται να δέχτηκε το ... δαχτυλίδι.

Είναι ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη, Μιχάλης Γεράνης. Ο κ. Γεράνης ήδη ετοιμάζει... βαλίτσες και βάζει πλώρη για τον δήμο, ενώ σχετικά έχουν ενημερωθεί και οι στενοί συνεργάτες του.

Στο μεταξύ, η διαρροή της χτεσινής συνάντησης Μητσοτάκη – Καϊτεζίδη και τα δημοσιεύματα περί φημολογούμενης πρότασης να είναι ο τελευταίος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προκαλούν ήδη τριγμούς.

Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, πρώην βουλευτής και πρώην δήμαρχος, Δημήτρης Γαλαμάτης, σχολίασε σχετικά στο Facebook: «Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη οφείλει μέσα στη μέρα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα δημοσιεύματα για μετακίνησή του στον δήμο Θεσσαλονίκης, που μάλιστα τα υπογράφουν δημοσιογράφοι που, όσα χρόνια τους παρακολουθώ, δεν γράφουν κάτι πριν το... ψάξουν καλά. Η διοίκηση των πόλεων δεν είναι MONOPOLY. Αφορά ανθρώπους, που εκεί χτίζουν τις ζωές τους. Δεν πρέπει να μετατραπεί σε παίγνιο διαρροών και δημοσίων σχέσεων».