Skip to main content

«Όχι» στα διλήμματα λέει η Ντόρα

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτές οι εκλογές διενεργούνται με λανθασμένο τρόπο, ξεκίνησαν αυτοδιοικητικές και καταλήγουν με εκβιαστικά διλήμματα από τα δύο μεγάλα κόμματα», ανέφερε σήμερα η ανεξ
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτές οι εκλογές διενεργούνται με λανθασμένο τρόπο», ανέφερε σήμερα κατά την περιοδεία της σε περιοχές του Νομού Ηρακλείου η ανεξάρτητη βουλευτής Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη και εξήγησε: «Ξεκίνησαν αυτοδιοικητικές και καταλήγουν με εκβιαστικά διλήμματα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Διλήμματα που βλάπτουν τη χώρα και την οικονομία και εν τέλει τον ελληνικό λαό. Λυπούμαι παρά πολύ, διότι αποδεικνύουν ότι δεν διδάχθηκαν από την κρίση».

Η  Ν. Μπακογιάννη, που έχει ταχθεί στο πλάι του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη», για τις περιφερειακές εκλογές με επικεφαλής τον Δημήτρη Γιαννουλάκη υπογράμμισε: «Προσφέρουμε τον άλλο δρόμο. Από εδώ κάνουμε μια μεγάλη ρήξη στις παλιές λογικές και πρακτικές».

Η κα Μπακογιάννη τόσο στην ομιλία της στον Κρουσώνα Ηρακλείου όσο και στις δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους έδωσε έμφαση στα ενθαρρυντικά και υποστηρικτικά -όπως είπε- μηνύματα που λαμβάνει για την πορεία του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη», καθώς πρόκειται -όπως ανέφερε- για ένα κίνημα που προσφέρει ελπίδα με τεκμηριωμένες θέσεις και συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σε σχετική ερώτηση που της ετέθη για τη δημιουργία νέου κόμματος απάντησε: «Στις 21 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η νέα μας προσπάθεια, με ανθρώπους που πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να αφήσει πίσω της τον παλιό κακό της εαυτό να ξεκινήσει κάτι καινούριο. Ο Παύλος Μπακογιάννης έλεγε πολλές φορές ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτό γράφει και πάνω στο μνήμα του. Και όντως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτό επικαλέστηκε και χθες ο κ. Παπανδρέου. Η πραγματικότητα είναι ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πάνω από όλα, από οργανωμένα συμφέροντα και επιδιώξεις λίγων, ο λαός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο».

Μετά τον Κρουσσώνα η περιοδεία συνεχίστηκε στις Ασίτες, τον ΄Αγιο Μύρωνα, το Γάζι, την Τύλισσο και το Βενεράτο.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού Μάχη για την Κρήτη Δημήτρης Γιαννουλάκης επεσήμανε ότι «στις 7 Νοεμβρίου όλα τα βλέμματα της χώρας θα είναι στραμμένα στην Κρήτη. Όλος ο κόσμος θα μιλάει για εμάς. Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών και στις 14 Νοεμβρίου θα γίνει ο θρίαμβος».

Συμπλήρωσε, επίσης, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, ότι ο συνδυασμός «Μάχη για την Κρήτη» θα δώσει πραγματική μάχη για την ανάπτυξη του νησιού, υπογραμμίζοντας πως είναι τιμή για το συνδυασμό ότι η Ντόρα Μπακογιάννη -που έχει δώσει δείγματα γραφής από όποια θέση ευθύνης και αν ανέλαβε -βρίσκεται στο πλευρό του συνδυασμού.