Skip to main content

Πάγκαλος: Ο Σαμαράς πέταξε το γάντι και εμείς το σηκώσαμε

Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ εξαπέλυσε από την Πάτρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς είχε θέσει πρώτος χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις επερχόμενες εκλογές.
«Σενάρια ακούγονται και για να συνεχίσει κάποιος να βλέπει το σήριαλ, αυτά τα σενάρια πρέπει να ανανεώνονται», δήλωσε το Σάββατο από την Πάτρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Αποφεύγουμε όμως», συνέχισε ο κ. Πάγκαλος, «να συζητήσουμε πράγματα, όπως είναι όλα αυτά τα θαυμάσια και μεγαλειώδη τα οποία καθίστανται δυνατά με την ύπαρξη των νέων θεσμών τοπικής αυτοδιοίκησης», ενώ συμπλήρωσε ότι «για μια ακόμη φορά προδίδουμε το παρόν μας, υπέρ ενός απροσδιορίστου μέλλοντος». «Εγώ σε αυτό το έργο δεν θα παίξω», τόνισε.

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην διακαναλική συνέντευξη, σημείωσε πως «ήταν μια στιγμή που έπρεπε να απαντήσουμε στο δίλημμα που έθεσε ο κ. Σαμαράς, δίνοντας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου χαρακτήρα δημοψηφίσματος».

«Εμείς είχαμε ξεκινήσει ενισχύοντας και τονίζοντας τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της κάλπης, αλλά ήρθε ο κ. Σαμαράς και είπε καλώ σε δημοψήφισμα», επεσήμανε.

Και σε αυτό, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «συνέρευσαν όλα τα άλλα κόμματα πλην του ΛΑ.ΟΣ. και είπαν και εμείς δημοψήφισμα θέτοντας ορισμένα και θέμα ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος». Ετσι «μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις» πρόσθεσε ο Θ. Πάγκαλος «δεν μπορούμε να πούμε ότι εμείς θα δουλεύουμε σιωπηρά και εσείς βαράτε όσο θέλετε».

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά «έριξε το γάντι ο κ. Σαμαράς και εμείς το σηκώσαμε».

«Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές»

«Έχω την αίσθηση ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές εφέτος ή του χρόνου», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», ενώ σημειώνει ότι το βράδυ των εκλογών «όπως πάντα, όλοι θα δηλώνουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα».

Σε ό,τι αφορά το δίλημμα των εκλογών, εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός «δεν μπορούσε να μη σηκώσει το γάντι που είχε πετάξει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς» και υπογραμμίζει: «Νομίζω ότι το ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς, που έθεσε το θέμα με τη μορφή δημοψηφίσματος, υπέρ ή κατά του μνημονίου».

Ερωτηθείς σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται για αναδιάρθρωση του χρέους, απαντά ότι «προτού φτάσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να τελειώσουμε με το έλλειμμα... Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει να το αποτρέψουμε» και κρίνει απολύτως λογικές τις πρόσφατες προτάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου, για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων.

Αναφερόμενος τέλος στην υποψηφιότητα του Γ. Δημαρά για την περιφέρεια Αττικής, κάνει λόγο για μια «μη υπαρκτή» υποψηφιότητα και τονίζει ότι «κανείς δεν ξέρει τίποτα γι΄ αυτόν, πέραν του ότι είναι συμπαθητικό και καλό παιδί».