Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
x

ΠΑΓΚΑΛΟΣ:ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ»

Ο Θόδωρος Πάγκαλος εκτίμησε στην τοποθέτησή του οτι ο νυν υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διαπραγματεύεται για το Σκοπιανό μυστικά

Την πρότασή του για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων επανέφερε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διαπραγματεύεται για το Σκοπιανό μυστικά.

Η πρόταση του κ. Πάγκαλου, την οποία είχε διατυπώσει προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, ήταν «Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων».

Όπως ανέφερε ο κ. Πάγκαλος, «δεν θίγει κανέναν και μπορούμε σιγά, σιγά να τον ξεχνάμε ονομάζοντάς τους Δημοκρατία των Σκοπίων στην καθημερινή πρακτική».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Πάγκαλου:

«Είχα την τιμή να με ενημερώσει ο κος Σαμαράς, ΥΠΕΞ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, επίσημα ως εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, για την πρόθεσή του να κάνει θέμα με την ονομασία των Σκοπίων. Διαφώνησα τότε με τη δημιουργία ενός νέου "Εθνικού". Είχαμε ήδη το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά. Ο κος Σαμαράς δεν με άκουσε. Προχώρησε αγέρωχος προς την ανατροπή της κυβερνήσεώς του. Ο Ανδρέας Παπανδρέου βάδισε με έμπνευση των δημαγωγών Τσοχατζόπουλου και Βενιζέλου στη δημιουργία μεγαλύτερου ακόμη χάσματος. Στη Θεσ/νίκη ο Παπανδρέου είχε πει στο πλήθος που παραληρούσε: "Κανένα όνομα δεν θα γίνει δεκτό, αν περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία ή οποιοδήποτε παράγωγο".

Ο κος Κοτζιάς διαπραγματεύεται μυστικά. Αναγκάζομαι να επαναφέρω την πρόταση, που είχα κάνει πριν 20 χρόνια στον Σαμαρά: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. Ως επίθετο ο γεωγραφικός προσδιορισμός αντιστοιχεί στα πράγματα. Δεν θίγει κανέναν και μπορούμε σιγά, σιγά να τον ξεχνάμε ονομάζοντάς τους Δημοκρατία των Σκοπίων στην καθημερινή πρακτική.

Ως επίθετο ο γεωγραφικός προσδιορισμός αντιστοιχεί στα πράγματα. Δεν θίγει κανέναν και μπορούμε σιγά, σιγά να τον ξεχνάμε ονομάζοντάς τους Δημοκρατία των Σκοπίων στην καθημερινή πρακτική. Ξεχνάμε ότι αν ΑΥΤΟΙ δεν έχουν σχέση με τη Μακεδονία, τότε είναι Βούλγαροι».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ