Skip to main content

Πάγωμα τιμών στα φάρμακα ενόψει των ανακοστολογήσεων

Το πάγωμα των τιμών στα φάρμακα αποφάσισε η κυβέρνηση πριν τις ανακοστολογήσεις που προγραμματίζει να κάνει σε 6.000 σκευάσματα τον επόμενο μήνα.
Το πάγωμα των τιμών στα φάρμακα αποφάσισε η κυβέρνηση πριν τις ανακοστολογήσεις που προγραμματίζει να κάνει σε 6.000 σκευάσματα τον επόμενο μήνα. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι ανακοστολογήσεις θα γίνουν με βάση το μέσο όρο των τριών φθηνότερων χωρών της ΕΕ, έτσι ώστε να πέσουν οι τιμές των σκευασμάτων. Παράλληλα, ορκωτοί λογιστές «ξεσκονίζουν» τα λογιστήρια μεγάλων νοσοκομείων για τυχόν παρατυπίες στην προμήθεια υγειονομικού υλικού.

Όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, σε συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας, αποφασίστηκε το «πάγωμα» της τιμής των φαρμάκων και οι ανακοστολογήσεις, οι οποίες θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μειωθούν οι δαπάνες και να εξοικονομηθούν πόροι.

Προς την ίδια κατεύθυνση προωθείται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Ξεσκονίζουν» τα λογιστήρια μεγάλων νοσοκομείων

Την ίδια ώρα, γίνονται έλεγχοι στα λογιστήρια μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων από ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν παρατυπίες στην προμήθεια υγειονομικού υλικού.

Στο μέλλον οι έλεγχοι θα γίνονται από ειδικούς επί των οικονομικών της Υγείας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τη νεοσύστατη Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.