Skip to main content

«Παγώνει» τα τιμολόγιά της η ΔΕΗ

Καμία αύξηση δεν πρόκειται να επιβληθεί στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τόνισε ο πρόεδρος της επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός, κατά τη διάρκεια του χθεσινού conference call.
Καμία αύξηση δεν πρόκειται να επιβληθεί στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός, κατά τη διάρκεια του χθεσινού conference call με τους αναλυτές. Πρόσθεσε, δε, ότι αναμένεται η απάντηση της ΡΑΕ στο αίτημα για αναδιάρθρωση των τιμολογίων, σημειώνοντας ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν διαφωνίες από πλευράς Ρυθμιστικής Αρχής.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η διοίκηση της εταιρείας έκανε δεκτό το αίτημα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και το όφελος από τη μείωση των μισθών που επιβλήθηκε στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης, θα κατευθυνθεί για την ενίσχυση του ασφαλιστικού ταμείου ΟΑΠ ΔΕΗ.

Ακόμα, επεσήμανε ότι οι επενδύσεις της ΔΕΗ το 2010 θα διαμορφωθούν μεταξύ 1,5 και 1,6 δισ. ευρώ και προανήγγειλε την παρουσίαση του επικαιροποιημένου business plan το Μάιο. Επίσης συμπλήρωσε ότι αναφορικά με το hedging έχουν γίνει και φέτος κινήσεις αντιστάθμισης κινδύνου για τις τιμές των καυσίμων και ειδικότερα η ΔΕΗ έχει διασφαλίσει το 50% των αναγκών της σε μαζούτ και το 60% σε diesel, για τις μονάδες κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα.

Επιπλέον, ο κ. Ζερβός προανήγγειλε και μια πιθανή συμφωνία με την Αλουμίνιον της Ελλάδος, για την τιμολόγηση της η/ε για τη δεύτερη.

Όσον αφορά το το επενδυτικό πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε, συνεχίζονται οι εργασίες στο Αλιβέρι και η μονάδα θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2011, ενώ αναμένεται η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη Μεγαλόπολη και η αδειοδότηση του έργου ώστε η κατασκευή να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2012. Ο διαγωνισμός για την Πτολεμαΐδα αναμένεται το προσεχές δίμηνο (προβλεπόμενη ολοκλήρωση 2017) ενώ για τη Μελίτη 2 στη Φλώρινα, η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού συναρτάται με την απόφαση της κυβέρνησης για το ορυχείο της Βεύης. Στις 11 Μαΐου κατατίθενται οι προσφορές στο διαγωνισμό για τον Αθερινόλακκο στην Κρήτη, ενώ για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας γίνονται ενέργειες, ώστε το έργο ως ανεξάρτητο να απεμπλακεί από τα έργα εκτροπής του Αχελώου. Τέλος στις 24 Απριλίου αναμένεται ο διαγωνισμός για τον ΥΗΣ Μετσοβίτικο.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΗ έκανε εκτεταμένη αναφορά στον τομέα των ΑΠΕ, ανακοινώνοντας ότι κατατέθηκε μια σειρά από νέες αιτήσεις για έργα, με πιο σημαντικές τη μονάδα 5 MW γεωθερμίας στη Νίσυρο και το αιολικό 100 MW στη Μακρόνησο. Εντός του 2010 αναμένεται και ο διαγωνισμός για το φωτοβολταϊκό πάρκο των 50 MW στη Μεγαλόπολη. Τόσο η ΔΕΗ Ανανεώσιμες όσο και η ΔΕΗ προχωρά σε αναθεώρηση του επιχειρησιακού της σχεδίου, με στόχο την αύξηση του μεριδίου της στην αγορά των ΑΠΕ.