Skip to main content

Πάιατ: Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ θα είναι επιτυχής

εριέγραψε την επίσκεψη ως ένα σύμβολο δέσμευσης για την υπάρχουσα εταιρική σχέση των δύο χωρών και μια ετοιμότητα για την περαιτέρω ενίσχυση της

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού θα είναι επιτυχής εξαιτίας της στενής σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας και του πόσο στενά τα συμφέροντά μας ευθυγραμμίζονται στις παγκόσμιες υποθέσεις, είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε προς την εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα Greek News, λίγα 24ωρα πριν ο Αλέξης Τσίπρας συναντηθεί στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Περιέγραψε την επίσκεψη ως ένα σύμβολο δέσμευσης για την υπάρχουσα εταιρική σχέση των δύο χωρών και μια ετοιμότητα για την περαιτέρω ενίσχυση της. Και δηλώνει ότι οι ΗΠΑ κοιτάζουν τρόπους για περαιτέρω ενθάρρυνση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τη βάση της Σούδας είπε ότι οι δύο πλευρές θα διερευνήσουν τρόπους για να καταστεί ενισχυμένη η χρήση αυτής της πλατφόρμας που ωφέλησε και τις δύο χώρες από την καθιέρωσή της το 1969.

«Δεν μπορώ να υπογραμμίσω αρκετά τη σημασία της Σούδας για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», είπε ο Αμερικανός πρέσβης, διευκρινίζοντας ότι η Βάση αντιπροσωπεύει μόνο έναν από τους πυλώνες της συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών.