Skip to main content

Πακιστάν: Τουλάχιστον 100 «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν σε επίθεση σε ναό

H βομβιστική επίθεση στον ναό Λαλ Σάχμπαζ Καλάνταρ στην πόλη Σέχουαν ήταν η πλέον αιματηρή στη χώρα εδώ και δύο χρόνια, μετά την επίθεση σε σχολείο.

Τουλάχιστον 100 «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις που εξαπέλυσαν οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας από την Πέμπτη το βράδυ, ακριβώς μετά την επίθεση ενός βομβιστή-καμικάζι εναντίον ναού της μειονότητας των σούφι, κατά την οποία σκοτώθηκαν 83 άτομα.

«Οι τρομοκράτες θα στοχοθετούνται αδιακρίτως, αδίστακτα και αδιάκοπα, όπου και αν βρίσκονται», ανέφερε ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων με ανάρτηση του στο Twitter.

H βομβιστική επίθεση στον ναό Λαλ Σάχμπαζ Καλάνταρ στην πόλη Σέχουαν ήταν η πλέον αιματηρή στη χώρα εδώ και δύο χρόνια, μετά την επίθεση σε σχολείο στη Πεσαβάρ στα τέλη του 2014 με τουλάχιστον 150 νεκρούς. Την ευθύνη της επίθεσης στο ναό ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Με την πίεση της κοινής γνώμης για άμεση δράση, το Πακιστάν απαίτησε από το γειτονικό Αφγανιστάν να παραδώσει περισσότερους από 76 «τρομοκράτες», που όπως υποστήριξε έχουν βρει καταφύγιο στην αφγανική επικράτεια.

Ο Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γκάνι χθες καταδίκασε την επίθεση στον ναό Λαλ Σάχμπαζ Καλάνταρ με ανάρτηση του στο Twitter χαρακτηρίζοντας το Ισλαμικό Κράτος «έναν κοινό εχθρό του Αφγανιστάν και του Πακιστάν».