Skip to main content

Παναγιώτης Ρουμελιώτης: Ο Πολ Τόμσεν ξέρει από εκβιασμούς

Η ελληνική οικονομία είναι πολύ κοντά στο να βγει από την ύφεση τόνισε ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ και νυν πρόεδρος του Ε. Βενιζέλος.

Η ελληνική οικονομία είναι πολύ κοντά στο να βγει από την ύφεση και μπορεί να παρουσιάσει ανάπτυξη το Β΄ εξάμηνο του 2016, τόνισε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ και σήμερα πρόεδρος του ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ1, το Σάββατο 9 Απριλίου.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή θα κλείσει σύντομα με αμοιβαίες υποχωρήσεις, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες μειώσεις. Δεν βλέπει ωστόσο, κούρεμα του χρέους, αλλά επιμήκυνση.

Ιδιαίτερα επικριτικός υπήρξε ο Π. Ρουμελιώτης για τον Πολ Τόμσεν, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τόμσεν «ξέρει από εκβιασμούς». Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα αυτά που είπε ο κ. Τόμσεν, αναγνωρίζοντας ότι επηρεάζει τη Λαγκάρντ, η οποία ως νομικός δεν γνωρίζει οικονομικά και ακολουθεί τη γνώμη οικονομολόγων του Ταμείου.

Επίσης, ο κ. Ρουμελιώτης χαρακτήρισε τη Βελκουλέσκου «δεύτερο βιολί», προσθέτοντας ότι απλώς εκτελεί εντολές.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των «Panama Papers», τόνισε ότι υπάρχει σε διεθνές επίπεδο διαπλοκή του πολιτικού – οικονομικού και μιντιακού συστήματος. Εξέφρασε δε, την εκτίμηση, ότι η θέση του Βρετανού πρωθυπουργού Κάμερον εξασθενίζει –λόγω της εμπλοκής του ονόματός του- ενόψει της μάχης για το δημοψήφισμα στη Βρετανία με θέμα το Brexit.