Skip to main content

Παναγιωτόπουλος: Η ΝΔ δεν θα ζητήσει εκλογές

Το διακύβευμα των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση περιέγραψε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλ
Το διακύβευμα των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση περιέγραψε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αν το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου ευνοεί τη ΝΔ.

Τόνισε μάλιστα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real», ότι οι πολίτες μπορούν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση μέσω της κάλπης τρία χρόνια πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

«Τα πράγματα δείχνουν ότι άλλες εκλογές δεν έχουμε κοντά. Από τη στιγμή λοιπόν που η λήξη της θητείας της κυβέρνησης είναι τρία χρόνια περίπου μετά τις εκλογές τις αυτοδιοικητικές του Νοεμβρίου, καλό είναι όλοι οι συμπολίτες μας να συναισθανθούν και να κατανοήσουν ότι τώρα είναι η ευκαιρία να σταλεί το μήνυμα. Ακόμα και αυτοί οι οποίοι είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και βλέπουν ότι υπάρχουν πράγματα που δεν πάνε καλά, ας εκμεταλλευτούν αυτήν τη δυνατότητα που δίνει η δημοκρατία να στείλουν όλοι ένα μήνυμα μέσα από την κάλπη», είπε.

Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους που στηρίζει η ΝΔ και το ενδεχόμενο να μην «περπατήσουν» ορισμένες υποψηφιότητες, ανέφερε ότι εκτός από την αντιμνημονιακή ψήφο πρέπει να υπάρχει και το μήνυμα της εναλλακτικής λύσης στη διακυβέρνηση.

«Όλες οι δημοσκοπήσεις -ανέφερε- δείχνουν ότι ένα ποσοστό πάνω από το 60% του ελληνικού λαού πλέον έχει πειστεί ότι το Μνημόνιο δεν μας βγάζει πέρα. Είναι φυσικό, επειδή μια ανοιχτή κοινωνία όπως η ελληνική έχει στοιχεία πολυσύνθετα στην έκφρασή της, είναι αναπόφευκτο, είναι φυσικό, όταν υπάρχουν πάρα πολλές υποψηφιότητες, μία βεντάλια υποψηφιοτήτων που εκφράζονται κατά του Μνημονίου, να υπάρχει για την ώρα και τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές, να υπάρχει μία διάχυση απόψεων και προτιμήσεων. Θεωρώ ότι, καθώς θα προσεγγίζουμε την κάλπη, οι συμπολίτες μας θα αντιλαμβάνονται ότι δεν αρκεί μία ψήφος κατά του Μνημονίου (...), πρέπει να υπάρξει και το δεύτερο βήμα. Απορρίπτοντας αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης που μας οδήγησε εδώ στα αδιέξοδα, θα πρέπει να υπάρχει και ένα δεύτερο βήμα για το δια ταύτα, τι πρέπει να γίνει. Ε, αυτό το δεύτερο βήμα το δίνει η ΝΔ και οι υποψήφιοι που στηρίζει η ΝΔ. Σε αυτές τις τρεις κρίσιμες εβδομάδες θεωρώ ότι οι πολίτες μας θα ζυγίσουν, πριν ψηφίσουν, ποιοι υποψήφιοι είναι εκείνοι, οι οποίοι, πέραν της πρώτης ενέργειας, δηλαδή της καταψήφισης και της απόρριψης του Μνημονίου, θα τους δηλώσουν και τη δυνατότητα μια εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης».

Επεξηγώντας την πολιτική γραμμή στην οικονομία, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε:

«H ΝΔ είναι το μεγάλο, αστικό, φιλελεύθερο λαϊκό κόμμα του τόπου. Δεν πρόκειται λοιπόν να παρασύρει τον τόπο ούτε σε περιπέτειες, ούτε σε ακρότητες, ούτε σε ανευθυνότητες. Τι λέει η ΝΔ: λέει ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε το συγκεκριμένο Μνημόνιο το οποίο υπέγραψε, η κυβέρνηση κατέστησε με την πολιτική της μονόδρομο αυτό το Μνημόνιο. Βλέπουμε λοιπόν ότι υπέγραψε η κυβέρνηση αυτό που υπέγραψε, προσπαθεί να το εφαρμόσει και δεν βγαίνει μπροστά. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Τι λέει λοιπόν ο Σαμαράς; Λέει ότι, όπως πάμε έτσι, η κατάσταση του ελλείμματος ανατροφοδοτείται, γι’ αυτό διακρίνει το έλλειμμα σε διαρθρωτικό και κυκλικό. Άρα, όσο βαθαίνει η ύφεση και μονιμοποιείται, μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο, από τον οποίο δεν μπορούμε να αποδράσουμε. Λέει ότι η ΝΔ δεν είναι μια ανεύθυνη παράταξη να πει ότι αν αύριο γίνει εξουσία θα πω στους δανειστές της χώρας «σας γράφω στα παλιά μου υποδήματα και δεν έχετε να πάρετε φράγκο». Η ΝΔ λέει, επειδή το κράτος έχει συνέχεια, από τη στιγμή που αύριο το πρωί γίνουμε εξουσία θα σεβαστούμε απολύτως τις υπογραφές της χώρας, αλλά θα δρομολογήσουμε μια διαφορετική πολιτική, αυτό που ονομάζει ο Σαμαράς αναπτυξιακό μείγμα, ώστε να μην ανατροφοδοτεί η πολιτική μας το έλλειμμα. Δεν μιλάει λοιπόν για νέο Μνημόνιο, μιλάει για έξοδο από το Μνημόνιο».