Skip to main content

Παναγιωτόπουλος: Μείζον θέμα υπουργός να «χτυπάει» τηλέφωνα σε φυλακές

Τα δημοσιεύματα για την παρέμβαση του ΥΕΘΑ στην εξέλιξη μίας σοβαρότατης ποινικής υπόθεσης σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ.

«Για τη ΝΔ υπάρχει μείζον θεσμικό ζήτημα που πρέπει να απαντηθεί από την κυβέρνηση το ότι ένας υπουργός της «χτυπάει» τηλέφωνα μέσα στις φυλακές», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή και σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

«Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για το θέμα που ανέκυψε σχετικά με τα δημοσιεύματα για την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στην ουσία, στην εξέλιξη μίας σοβαρότατης ποινικής υπόθεσης, που διερευνάται αυτήν τη στιγμή από τη Δικαιοσύνη και έχει παράξει και αποτελέσματα μέχρι τώρα, αλλά σίγουρα όχι οριστικά», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, και πρόσθεσε: «Άκουσα την απάντηση του υπουργού. Το θέμα μας δεν είναι η διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, η εξεύρεση και η τιμωρία των ενόχων που διακίνησαν δύο και βάλε τόνους ναρκωτικά -είθε να εξευρεθούν και να καούν στην πυρά για το ότι διοχέτευσαν στην Ελλάδα δύο και βάλε τόνους ναρκωτικά. Δεν είναι αυτό το ζήτημα καθόλου. Το ζήτημα έχει να κάνει και είναι θεσμικής περισσότερο φύσεως, με τη φερόμενη, όχι από ένα αλλά από πολλά περισσότερα δημοσιεύματα, παρέμβαση κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης διά τηλεφωνικής επικοινωνίας με ισοβίτη, μέσα στις φυλακές».