Skip to main content

Πανελλαδικές 2017: Μέχρι την Πέμπτη οι αλλαγές στα μηχανογραφικά

Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα το μηχανογραφικό τους, θα μπορούν να κάνουν τις τελευταίες αλλαγές μέχρι και τις 20/7/2017.

Λήξη προθεσμίας σήμερα για την υποβολή των μηχανογραφικών, για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με την παρούσα νομοθεσία, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και εντός καθοριζόμενου χρονικού διαστήματος, επιτρέπεται μόνο η μερική ή ολική ανάκληση της δήλωσης προτιμήσεων.

Έτσι, οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εντός χρονικού ορίου το μηχανογραφικό τους δελτίο, θα μπορούν να κάνουν τις τελευταίες αλλαγές μέχρι και την Πέμπτη 20/7/2017.

Όσοι υποψήφιοι επιθυμούν μερική ή ολική ανάκληση των προτιμήσεών τους, θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams-delpref.it.minedu.gov.gr. Μέσω αυτής, θα μπορούν μόνο να διαγράψουν κάποια/κάποιες από τις προτιμήσεις τους ή και όλες. Αλλαγή στη σειρά των προτιμήσεων ή προσθήκη νέων προτιμήσεων θα είναι αδύνατη.

Μετά τη διαγραφή κάποιας προτίμησης, το μηχανογραφικό δελτίο θα διατηρεί τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου αλλά με τη νεότερη ημερομηνία.

Η προθεσμία είναι οριστική και με τη λήξη της καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία δε θα είναι δυνατή, καθώς η εφαρμογή θα κλειδώσει ώστε να ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών.

Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr από την ερχόμενη εβδομάδα, μόνο για να βλέπουν την τελική μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο θα έχει και αριθμό πρωτοκόλλου.