Skip to main content

Πανελλαδικές: «Αρκετά απαιτητικά» τα θέματα της Μεταφοράς Φορτίων

Η ΟΕΦΕ σημειώνει ότι ο υπολογισμός της θερμοκρασίας και του όγκου που ζητούσε το ερώτημα αυτό είχαν αρκετά απαιτητικά και δύσκολα νούμερα

Αρκετά απαιτητικά, για αρκετά προετοιμασμένους μαθητές, χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας τα θέματα της Μεταφοράς Φορτίων, στην οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ειδικότερα, σχολιάζει ότι το θέμα Α ήταν όπως κάθε χρονιά αρκετά βατό με ερωτήσεις Σωστού - Λάθους και αντιστοίχηση, τα οποία εύκολα μπορούσε ο μαθητής να απαντήσει.

Τα θέματα Β και Γ ήταν ερωτήσεις, που αμέσως εντοπίζονται στο βιβλίο και μπορούν να απαντηθούν χωρίς να υπάρξει κάποια δυσκολία.

Η ερώτηση Δ1 ήταν κρίσεως και έβαζε σε διαδικασία τον μαθητή να ανατρέξει σε διαφορετικές παραγράφους του κεφαλαίου 27 προκειμένου να καταλήξει σε μια τεκμηριωμένη απάντηση.

Το ερώτημα Δ2 φέτος για πρώτη χρονιά ήταν άσκηση, η οποία μπορούσε να λυθεί σύμφωνα με τα παραδείγματα του βιβλίου και εφόσον ο μαθητής είχε κατανοήσει πλήρως το ερώτημα που του έθεταν, ώστε με τις κατάλληλες πράξεις και πραγματοποίηση τύπων να καταλήξει στην απάντηση.

Η ΟΕΦΕ σημειώνει καταλήγοντας ότι ο υπολογισμός της θερμοκρασίας και του όγκου που ζητούσε το ερώτημα αυτό είχαν αρκετά απαιτητικά και δύσκολα νούμερα για την υλοποίηση των πράξεων.