Skip to main content

«Πανέτοιμος» ο ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας για την υλοποίηση του νέου ΠΕΣΔΑ

Ο Μ. Γεράνης κάλεσε τον Σ. Φάμελλο να συμβάλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης ώριμων μελετών έργων που καθυστερούν λόγω γραφειοκρατίας

Την ετοιμότητα του ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας να υλοποιήσει τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων στην περιοχή, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μιχάλης Γεράνης, κατά την ομιλία του στη διημερίδα για τον νέο ΠΕΣΔΑ που διοργάνωσαν τα υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Οικονομικών σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ ΚΜ την Περιφέρεια ΚΜ την ΠΕΔ ΚΜ την Αποκεντρωμένη διοίκηση και τον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε έτοιμοι ως φορέας να υλοποιήσουμε με τη στήριξη της πολιτείας τον νέο ΠΕΣΔΑ Κ. Μακεδονίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεράνης.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, κατά την διάρκεια της έναρξης των εργασιών της διημερίδας που κήρυξε ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σ. Φάμελος αναπτύχθηκε από τους ομιλητές το σκεπτικό του νέου ΠΕΣΔΑ και κύριο στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων που προβλέπονται.

Ο κ. Γεράνης τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να υλοποιήσει όλα τα έργα και τις παρεμβάσεις που προβλέπονται από τον νέο ΠΕΣΔΑ αρκεί να έχει τη συμπαράσταση της κεντρικής και της περιφερειακής διοίκησης.

Κύριοι στόχοι του προγράμματος που υλοποιεί ο Σύνδεσμος, είπε ο ίδιος, είναι η χωροθέτηση και κατασκευή των τριών νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη καθώς και των μονάδων επεξεργασίας βιοαποβλήτων σε όλες τις διαχειριστικές ενότητες της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Ο κ. Γεράνης, αφού συνεχάρη τον υπουργό για την συγκρότηση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων και την προώθηση κατασκευής των ΧΥΤΕΑ, τον κάλεσε να συμβάλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης ώριμων μελετών έργων που καθυστερούν λόγω γραφειοκρατίας, ενώ παράλληλα ζήτησε από τη Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να προωθήσουν πιο γρήγορα στη χωροθέτηση και τις εγκρίσεις των περιβαλλοντικών αδειών.

«Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ, «να προχωρήσουμε στη νέα εποχή της διαχείρισης των απορριμμάτων στην κεντρική Μακεδονία αρκεί να βοηθήσετε όλοι να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις τόσο στο κεντρικό κράτος, όσο και στην περιφέρεια».

Οι εργασίες της διημερίδας θα συνεχιστούν και αύριο στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.