Skip to main content

Πανυγειονομική 24ωρη απεργία σήμερα σε όλη τη χώρα

Στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ρολά κατεβάζει σήμερα ο υγειονομικός κλάδος, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές. Διεκδικούν επαρκή χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια για τους νέους γιατρούς και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας διεκδικεί και η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι «τα νοσοκομεία εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα» με τις ληξιπρόθεσμές οφειλές να ανέρχονται στα 2 δισ. ευρώ.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει ότι οι δράσεις για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει έξω από το Υπουργείο Υγείας, στις 11 το πρωί, θα ξεκινήσουν στις 08:30 με αποκλεισμό της οδού Αριστοτέλους.

Στο μεταξύ, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί ξεκινούν από σήμερα επίσχεση εργασίας, κάτι που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους το αντίτιμο της επίσκεψης και θα διεκδικούν το ποσό που δικαιούνται, υποβάλλοντας το σχετικό παραστατικό στο Ταμείο τους.