Skip to main content

Πάνω από 1.000 οι αιτήσεις για το φυσικό αέριο στον Λαγκαδά

Ο Λαγκαδάς είναι η πρώτη πόλη εκτός των μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων που θα τροφοδοτηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο

Ξεκίνησαν στον Λαγκαδά οι εργασίες για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έως τα Χριστούγεννα θα «ζεσταθούν» σχολεία και δημοτικά κτήρια. Οι εργασίες από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα συνεχίζονται έως και την ολοκλήρωση της κατασκευής δικτύου 17 χιλιομέτρων, ενώ έως τώρα οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για φυσικό αέριο έχουν ξεπεράσει τις 1.000.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η επέκταση του φυσικού αερίου «πέρα από την οικονομική ανακούφιση των δημοτών, μπορεί να δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες της περιοχής, καθώς και σε όσους ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα να μπορέσουν να περικόψουν τα έξοδά τους και να εξοικονομήσουν πόρους».

Ο Λαγκαδάς είναι η πρώτη πόλη εκτός των μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων που θα τροφοδοτηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Επόμενο βήμα της δημοτικής Αρχής είναι η επέκταση του δικτύου στις γειτονικές και τοπικές κοινότητες και σε μεταγενέστερη φάση σε ολόκληρο τον δήμο Λαγκαδά.