Skip to main content

Πάνω από 1.700 οι αιτήσεις κατοίκων για την ελεγχόμενη στάθμευση

Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από πολίτες στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για την έκδοση κάρτας μόνιμου κατοίκου έχουν φτάσει στις 1.718

Αθρόα είναι η προσέλευση των μόνιμων κατοίκων του κέντρου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκδώσουν τις νέες κάρτες, ώστε να αποκτήσουν δωρεάν θέση στάθμευσης στο νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (THESi).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι σήμερα οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από πολίτες στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για την έκδοση κάρτας μόνιμου κατοίκου έχουν φτάσει στις 1.718 για τις πρώτες δύο Δημοτικές Κοινότητες, στις οποίες εφαρμόστηκε και λειτουργεί το THESi.

Από τον αριθμό των αιτήσεων γίνεται εμφανές ότι το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση των δημοτών είναι πολύ μεγάλη, ενώ οι πολίτες εμφανίζονται ενημερωμένοι και γι’ αυτό σπεύδουν για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, ώστε να αποκτήσουν την κάρτα μόνιμου κατοίκου, που τους διασφαλίζει δωρεάν θέση στο THESi.

Άλλωστε, με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον, τα χρονικά περιθώρια για την έκδοση της κάρτας μόνιμου κατοίκου είναι πλέον περιορισμένα, καθώς η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Δεκεμβρίου 2017. Από την 1η Ιανουαρίου, τα σημερινά σήματα «Θ» δε θα έχουν ισχύ και για να σταθμεύσει κάποιος σε θέση μόνιμου κατοίκους δωρεάν, θα πρέπει να διαθέτει τη νέα κάρτα.

Το επόμενο διάστημα και μέχρι τα Χριστούγεννα, αναμένεται η προσέλευση των ενδιαφερομένων για την απόκτηση κάρτας μόνιμου κατοίκου στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες να πολλαπλασιαστεί.

Ήδη η επεξεργασία των αιτήσεων έχει αρχίσει, ενώ με την απόκτηση κάρτας μόνιμου κατοίκου καταχωρούνται άμεσα στο σύστημα και οι πινακίδες του οχήματος, ώστε να διευκολύνεται η Δημοτική Αστυνομία στους ελέγχους της.

Άλλωστε, όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, που υλοποιεί το σύστημα, η εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε από την πρώτη μέρα πιλοτικής εφαρμογής του THESi προτεραιότητα για το Σύστημα, ενώ μέχρι την έναρξη της κανονικής λειτουργίας, την 1η Ιανουαρίου 2018, υπάρχει ικανό χρονικό περιθώριο εξοικείωσης των πολιτών με το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης.