Skip to main content

Πάνω από 2.500 αιτήσεις για φυσικό αέριο σε Μυγδονία και Καλλιθέα

Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με Γαβότση - Υπό εξέταση η δυνατότητα κατασκευής δικτύου για σύνδεση με Νεοχωρούδα, Πεντάλοφο, Καλλιθέα - LNG για Λητή, Μελισσοχώρι

Τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση που συνοδευόταν από Αντιδημάρχους και εκπρόσωπους του Δημοτικού Συμβουλίου, συνάντησαν στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας και στελέχη της Εταιρείας, με θέμα την εξέταση ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου στις περιοχές της Μυγδονίας και της Καλλιθέας.

Στη συνάντηση που, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, διεξήχθη σε άριστο κλίμα, μεταφέρθηκε από τον κ. Γαβότση «το υψηλό ενδιαφέρον των πολιτών για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου στις περιοχές της Μυγδονίας και της Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς σε συνεργασία με τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων έχουν ήδη συγκεντρωθεί μαζί με την περιοχή της Γαλήνης περισσότερες από 2.500 αιτήσεις ενδιαφέροντος για σύνδεση». Επιπλέον ο κ. Γαβότσης τόνισε ότι η ενδεχόμενη περαιτέρω επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο, εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη, θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν από την χρήση φυσικού αερίου και θα ενισχύσει τις προϋποθέσεις περαιτέρω τοπικής ανάπτυξης στον Δήμο.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρας ανέφερε σχετικά ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου για τη σύνδεση των περιοχών της Νεοχωρούδας, του Πενταλόφου και της ευρύτερης περιοχής της Καλλιθέας, ενώ για τις περιοχές της Λητής, του Δρυμού και του Μελισσοχωρίου στη Μυγδονία, θα διερευνηθεί λόγω της απόστασης από το δίκτυο η δυνατότητα τροφοδότησης των εγκαταστάσεων με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), με τον καθορισμό και την οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι σχετικές μελέτες της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Ωραιοκάστρου, ώστε να καταγραφούν όλα τα απαραίτητα δεδομένα για την ενδεχόμενη ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις περιοχές της Μυγδονίας και της Καλλιθέας για να αξιολογηθεί η ένταξη τους στο επόμενο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

«Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα, με τη δέσμευση των δύο πλευρών ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί η συνεργασία τους και θα υπάρξει η σχετική πρόοδος», καταλήγει η ενημέρωση.